Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Sadurní celebrarà la Fira del Foc per commemorar els 25 anys de la Festa de la Fil.loxera

Enguany les Fires i Festes a la capital del cava, que se celebren del 6 a l’ 11 de setembre, inclouen com a nota destacada la celebració del 25è aniversari de la Festa de la Fil.loxera. Aquesta efemèride comportarà que la Festa, que tradicionalment s’ escau els dies 7 i 8, s’ allargui dos dies més i inclogui la Fira del Foc.

Aquesta iniciativa es va celebrar per primera vegada fa un parell d’anys, a Banyoles, que celebrava la capitalitat de la cultura catalana i ara l’Associació de la Festa de la Fil.loxera, en col.laboració amb els Diables Se me´n refum i la Federació de Diables de Catalunya la promou de nou.

La Fira del Foc se celebrarà el cap de setmana del 9 i 10 de setembre, a l’ escola El Carme, amb la participació de 25 empreses de l’ àmbit de la cultura popular i el foc.

Tot i que la Fira del Foc va dirigida als professionals del sector del folklore i la cultura popular, estarà oberta al públic en general amb entrada gratuïta.

Coincidint amb la Fira del Foc, tindran lloc una trobada de diables i una trobada paral.lela de diables i bestiari infantil el dia 9 de setembre i el dia 10, una trobada de bestiari.

Els integrants de l’ Associació de la Festa de la Fil.loxera han confirmat la participació de 20 besties, tot i que lamenten que el Drac de Vilafranca no pugui assistir. Segons afirmen, malauradament els 12 quilòmetres que hi ha de Sant Sadurní a Vilafranca, es multipliquen si es tracta d’ anar de Vilafranca a Sant Sadurní.

A banda dels 25 anys de la Fil.loxera, un altre dels actes destacats de les Fires i Festes 2006 és l’ agermanament entre Sant Sadurní i el municipi basc de Zegama que tindrà lloc el dia 9, al saló de plens de l’ ajuntament. El mes de maig passat es va oficialitzar l’ acte d’agermanament a Zegama i ara es formalitzarà a la capital del cava.

El regidor de Cultura, Josep Maria Ribas, ha destacat els forts llaços d’amistat que uneixen les dues viles. A més, el Concert de la Verema que tradicionalment se celebra quan acaba la verema s’ avança per permetre participar-hi a la coral de Zegama. El concert se celebrarà el dissabte, 9 de setembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: