Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unió de Pagesos reclama de l’administració mesures que garanteixin el futur del sector agrari

Durant tot un any Unió de Pagesos ha participat en els treballs de debat del Congrés del Món Rural i ha aportat propostes en els diferents grups de treball.

El Congrés es clou aquest proper cap de setmana a Barcelona i ha estat present també a Vilafranca i al Penedès amb diverses sessions. L’objectiu ha estat iniciar un procés de gestació d’un nou model de desenvolupament rural que permeti definir estratègies concretes d’actuació i que caldrà que s’incorporin a l’acció de govern. En aquest sentit des de Unió de Pagesos, la responsable de Política Territorial del sindicat, Maria Rovira, ha avançat quines són les principals propostes que han aportat en el marc del congrés. Una de les principals reivindicacions és la del contracte global d’explotació, perquè planifica, gestiona els recursos i va adreçat als professionals. El contracte global d’explotació suposa un canvi de filosofia en matèria de subvencions agraries, pagant als pagesos que realment fan una tasca de conservació i millora ambiental del territori. Una altra de les reivindicacions d’Unió de Pagesos és que la Generalitat constitueixi un Pla Especial d’Espais Agraris, de la mateixa manera que es planifica el territori pel la indústria o per l’habitatge, que faciliti d’aquesta manera l’accés a la terra per aquell que té intencions reals de cultivar-la. Des de la vessant penedesenca Unió de Pagesos es fa ressò també de la necessitat de constituir una taula de negociació amb el sector elaborador i amb presència de l’administració per arribar a una política d’acords. El sindicat valora tot el debat que s’ha fet en el marc del Congrés del Món Rural però considera que ara cal que totes les propostes es concretin en mesures de política agrària i rural.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: