Dimecres, 15 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els verds actuaran tercers en la diada de Sant Fèlix

En el marc de les Fires de Maig, ahir es produïa a l’estand dels administradors de la Festa Major el sorteig de l’ordre d’actuació de les colles castelleres per la diada de Sant Fèlix. Un sorteig que va posicionar a la colla Joves Xiquets de valls en primera posició, els minyons de terrassa segons, els castellers de Vilafranca tercers i penúltims i la vella de valls tancant actuació.

Una de les novetats que han incorporat els administradors ha estat de fet la ubicació d’aquest sorteig i de la signatura de contractes de les colles. Si en els darrers anys aquest actes s’havia produït dins les dependències de l’ajuntament, aquest any es volia obrir aquest acte als ciutadans i per aquest motiu, ahir i dins les fires de maig, administradors i els caps de colla es trobaven a l’estand de la Festa Major per procedir tant a la signatura de contracte com al sorteig de l’ordre d’actuació.

Després de la signatura del contracte, que no va comportar complicacions però si algun aclariment d’algun dels punts acordats, es va procedir al sorteig. La colla joves xiquets de valls va poder decidir en primer lloc i va escollir encetar la diada. Els minyons de terrassa que van ser els segons a poder escollir van decidir continuar després de la joves i en segona posició. La colla vella dels xiquets de valls, tot i poder escollir en tercera posició van decidir finalment tancar actuació i situar-se en darrera posició. Per aquest motiu, els Castellers de Vilafranca, els darrers en poder escollir es van posicionar en tercer lloc. Salvador Ramon, cap de colla de la joves, comentava ahir la seva decisió i la voluntat de la colla de treballar castells nets, amb la intenció d’assegurar el concurs, tot i la possible manca de pinya. En segona posició ubicava ahir el seu cap de colla als Minyons de Terrassa. Una colla que a hores d’ara i en vistes a la diada es planteja un ampli ventall d’opcions. Des del tres i quatre de nou encara no fets al 2 de 9 amb folre i manilles, el 5 de 9 amb folre i el 4 de nou net. Els Castellers de Vilafranca, tot i haver estat els últims en poder decidir en el concurs finalment s’han ubicat tercers quan la vella ha anunciat que tot i poder optar a la tercera posició preferien tancar ronda. Esclassans ja havia anunciat en la presentació de la temporada, que l’objectiu és el 3 de 10, gairebé a punt de descarregar l’any passat. I finalment la vella dels xiquets de valls que han escollit ser darrers en actuar, com a estratègia per preveure reaccions davant la resta de colles. Els objectius de la vella són de moment el 5 de 9 amb folre, el quatre de nou i el pilar de vuit. Tot i que les colles ja apunten quines seran les seves possibles cartes, encara es d’hora per preveure quines seran les construccions castelleres que es podran veure a la plaça per sant Fèlix.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: