Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S`ha presentat Firaví a Barcelona, fent èmfasi sobre tot en el míting internacional de les rutes del

A banda de la promoció de la cultura del vi, l`oferta de maquinària i la part més professional de la fira, aquesta ha de servir per promoure una manera d`entendre el negoci del

Els màxims responsables de la Fira Tècnica de la Vinya, el Vi i el Cava que s’ha de fer a Vilafranca entre el 16 i el 18 de febrer van presentar ahir a Barcelona les principals novetats d’enguany, i van destacar sobre tot el primer míting internacional de les rutes del vi que es desenvoluparà dins de Firaví.

Des de l’INCAVI, que col·labora també en l’organització de la fira, el seu directtor general, el vilafranquí Joan Aguado, comentava que tot i que és cert que en els darrers temps s’han anat posant en marxa rutes en d’altres zones, el Penedès va ser-ne un dels pioners a l’estat espanyol. Aguado destacava la importància que les rutes comptin amb el suport d’altres sectors a banda dels productors, com poden ser el turístic o el gastronòmic. En aquest sentit remarcava també que el míting internacional de rutes del vi hauria de servir precisament per posar en contacte i promoure intercanvi d’experiències entre les diferents rutes.

Per la seva part, l’alcalde de Vilafranca i president de Firaví, Marcel Esteve destacava també que una de les qüestions importants d’aquestes rutes és que fan treballar conjuntament a diferents sectors i que per tant el míting servirà també per recollir experiències. A Firaví hi haurà representació de rutes de Catalunya, l’estat espanyol, Europa i també dels estats units, Austràlia i Sud-àfrica. Esteve insistia en que cal continuar treballant per tal que s’entengui que a banda de fer un bon producte i treballar bé la terra, s’ha de ser capaç d’ensenyar el producte i fer-lo atractiu a tots els nivells. Una feina que s’està fent ja al Penedès.

Al voltant de Firaví, a banda del míting internacional de les rutes del vi, hi haurà activitat molt diversa. Així per exemple es farà el lliurament del primer premi Firaví, a una persona que hagi contribuït a la promoció de la cultura del vi, i que anat a mans de la cuinera Carme Ruscalleda. També hi haurà una jornada de maridatge entre la música clàssica i l’enologia, que es farà el 17 de febrer a la capella de Sant Joan; i una jornada de portes obertes al míting, el dissabte 18 de febrer, per el públic en general.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: