Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal ha iniciat el procés d’explicació del Pla Director, i considera que és una bona

Des del govern del Consell Comarcal també es critica l`actitud de CiU de criticar el procés i el mateix avantprojecte de Pla Director, ja que consideren que ha de ser una eina molt

El president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Ramon Xena, acompanyat del vice president, Lluís Valls, i del gerent de l’ens Jordi Cuyàs, ha presentat aquest matí el seguit d’iniciatives que s’estan duent a terme des de l’organisme per tal de presentar i fer arribar el Pla Director de la comarca al màxim de ciutadans. Xena ha recordat que es tracta d’un procés que ja es va iniciar a primers de l’any passat amb diferents reunions amb entitats i associacions intentant promoure la participació; i que ara ens trobem en un moment molt important ja que la comarca pot decidir com vol ser. El president de l’ens comarcal ha aprofitat també per respondre les crítiques de Convergència a tot el procés, deixant clar que l’Alt Penedès forma part de l’àrea metropolitana des del 1995, i que l’any 2004 amb el suport de CiU es va votar una llei en que s’especificava que els plans directors eren vinculants i que per tant ara no s’entenia com ells mateixos ho qüestionaven. Per Xena, ara cal apostar per definir el model de comarca que volem.

Els responsables del Consell Comarcal destacaven l’esforç que s’ha fet per tal de donar a conèixer les línies del Pla Director i acostar-les al màxim a la ciutadania, per exemple amb la publicació d’una síntesi que s’ha repartit arreu, i del seguit d’exposicions que s’han iniciat recentment. Xena considerava que d’aquesta manera, tothom que vol el pot tenir a l’abast.

Recordem que avui mateix s’han inaugurat exposicions explicatives sobre el pla director als municipis de Gelida, Santa Margarida i els Monjos, Sant Sadurní i Vilafranca, que podran ser visitades durant les properes setmanes. També des d’aquesta mateixa setmana a la seu del Consell Comarcal funciona una oficina d’atenció ciutadana sobre el Pla Director.

Fins el 24 de març les institucions i els particulars poden presentar encara propostes de modificació al Pla.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: