Diumenge, 26 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ Alt Penedès va registrar prop de 300 casos menys d’ accidentalitat laboral durant el 2005 respect

L’ any passat es van produir un total de 1.995 casos d’ accidents laborals a la nostra comarca enfront dels 2.284 registrats el 2004, segons dades de la conselleria d’ Indústria de la

En un any, el descens experimentat ha estat de gairebé 300 accidents.

Els accidents lleus han estat 1.985, registrant un descens de 277 casos. Quan al número d’ accidents greus s’ ha passat dels 19 de l’ any 2004 als 10 registrats l’ any passat.

El 2005 es va saldar sense cap accident mortal a l’ Alt Penedès, mentre que l’ any 2004 n’ hi havia hagut 3.

Respecte a les dades globals de les comarques de l’ Anoia, l’ Alt Penedès i el Garraf hi ha hagut un descens en el nombre d’ accidents laborals de gairebé 400 casos, amb un únic accident mortal a la comarca del Garraf.

El secretari general de la UGT a les comarques de l’ Anoia, l’ Alt Penedès i el Garraf, Francesc Rica, valora positivament aquest descens de l’ accidentalitat laboral tot i precisar que segurament el número d’ accidents lleus no és real, perquè sovint passen com a malaltia comuna.

Des de la UGT precisen que la millora de les dades d’ accidentalitat laboral no comporta que les conseqüències dels accidents siguin menys traumàtiques.

El secretari general, Francesc Rica, destaca que cada vegada més constaten els problemes perquè la llei es pugui aplicar a les petites i mitjanes empreses, que representen un percentatge molt elevat.

Per això, reivindiquen la figura del delegat sindical comarcal de salut laboral per oferir un servei mancomunat en matèria de salut laboral que ara no existeix. Segons Rica, aquesta figura ja s’ està introduint en alguns municipis.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: