Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’equip de govern de l’ajuntament de Vilafranca aprova un pressupost consolidat per al 2006 de 43 mi

L`aprovació es va fer amb els vots a favor de l`equip de govern, l`abstenció del PP i els vots en contra de CiU i CUP

El punt més destacat del ple ordinari que es va celebrar ahir a l’ajuntament de Vilafranca va ser l’aprovació del pressupost. El regidor d’hisenda, Francisco Romero, va explicar que el pressupost consolidat, és a dir el que correspon a l’ajuntament i a les societats i organismes municipals és de 43 milions d’euros, un 10% més que el del 2005. El pressupost estricte de l’ajuntament és de 36 milions amb l’increment del 13%. Les inversions pugen un 7% amb 6 milions d’euros.

Segons Romero l’ajuntament posa una atenció específica als aspectes socials o seguretat ciutadana, i especialment a la via pública.

La CUP va presentar 30 esmenes al pressupost amb l’objectiu de reforçar els temes socials, d’habitatge i de mediambient. Les esmenes van ser comentades pel coordinador de govern, Ramon Xena i finalment rebutjades, tot i apuntar que en el fons hi podia haver acord., però que els recursos son limitats.

Pel que fa al pressupost Otger Amatller va anunciar el vot contrari demanant novament que es treballi per afavorir la participació ciutadana.

El regidor del PP, Josep Ramon, va anunciar la seva abstenció destacat el diàleg amb l’equip de govern, que ha assumit parcialment algunes de les seves reivindicacions, amb l’augment de la plantilla de la policia local o la inversió en manteniment dels carrers.

Ramon Xena, en nom d’ERC, va destacar que els pressupostos posen accent en temes socials i de via pública.

Per la seva part, Aureli Ruíz, en nom de CiU, va criticar la proposta de l’equip de govern per considerar que no és social i que és poc ambiciosa.

Finalment l’equip de govern va aprovar el pressupost, el PP es va abstenir i la CUP i CiU van votar en contra.

D’altra banda ahir es va aprovar, amb l’abstenció de la CUP, la concessió del servei de la neteja a l’empresa Urbaser per els propers 4 anys. El pressupost s’incrementa un 39%, amb la neteja matí i tarda del centre de Vilafranca i també la neteja a fons amb aigua un cop a la setmana a l’estiu i els caps de setmana a les zones d’oci.

Ahir també es va aprovar el Pla Especial d’Infraestructures Ferroviàries de Vilafranca que serveix per planificar la urbanització dels carrers aprofitant la cobertura de les vies. En aquest punt CiU i la CUP es van abstenir. D’altra banda CiU va presentar una moció demanant la construcció d’un aparcament a la Rambla de Nostra Senyora, aprofitant les obres d’urbanització que s’han d’iniciar properament. Desprès del debat, Pere Regull, va acceptar de modificar la moció demanant un estudi per valorar quina proposta seria més viable. Per part de la CUP Otger Amatller va anunciar el vot en contra per considerar que no s’ha de fer un gran aparcament soterrat al centre , que podria congestionar el transit. Va proposar fer aparcaments a la perifèria i millorar el transport públic. Com a alternativa també va suggerir que s’ampliés Cal Rondina amb diferents plantes. Par part del PP hi va haver el vot favorable a la proposta de CiU mentre que l’equip de govern la va descartar per entendre que la millor alternativa és la d’un aparcament a la Rambla de Sant Francesc que es començarà a construir tan bon punt s’acabin les obres de remodelació de la Rambla de Nostra Senyora.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: