Dimarts, 21 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’empresa Dragados és l’adjudicatària de les obres del nou auditori de Vilafranca, que ha d’estar ll

Els treballs de la primera fase han estat adjudicats a DRAGADOS per 2,7 milions d’euros i la idea és que, acabada la primera pugui començar l’any vinent la segona, per tal que l’auditori

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Vilafranca ha adjudicat les obres de construcció del nou auditori polivalent de la vila. L’empresa constructora DRAGADOS, SA és l’empresa adjudicatària dels treballs de la primera fase de l’auditori que inclou la construcció de la sala principal, la sala de petit format i les seves instal·lacions auxiliars sense l’equipament interior. La segona fase, que s’adjudicarà l’any vinent i ja està prevista en el pressupost municipal de 2006, inclourà l’equipament de les dues sales per fer-les plenament operatives i la tercera fase comprèn un espai per a les entitats musicals i d’arts escèniques de la Vila i la urbanització dels entorns de l’equipament.

L’auditori serà el primer espai per a l’activitat cultural de nova construcció a Vilafranca. Aquest fet ha permès que el projecte hagi estat àmpliament debatut i participat per la majoria de les entitats musicals i de les arts escèniques que en podran fer ús. El nou auditori ha d’esdevenir un focus d’activitat cultural i artística i ha de refermar la capitalitat cultural de Vilafranca. L’equipament es construirà en uns terrenys situats al costat del Pavelló Firal de la Zona Esportiva, tocant a l’avinguda de Catalunya.

L`auditori estarà dividit en tres subespais: la sala central, la sala de petit format i l’espai per a les entitats i associacions de la Vila. La sala central serà polivalent, si bé per les seves acurades condicions acústiques està primordialment pensada per acollir actuacions musicals.

Amb una capacitat d’unes 500 persones, també podran tenir-hi cabuda altres tipus d’activitats i d’espectacles. Les butaques seran retràctils, de manera que la sala també podrà acollir espectacles a peu dret. L’escenari de la sala principal serà reversible i es podrà enfocar cap a la zona posterior per tal de fer concerts a l’aire lliure en un espai amb una capacitat per a milers de persones. La sala de petit format tindrà una capacitat de 150-160 persones i està pensada per espectacles amb aforament reduït. Finalment, les entitats també tindran els seus propis espais per fer-hi reunions, guardar material o assajar, especialment en la nova sala de dansa. Aquest espai estarà obert a les totes les entitats i associacions musicals i de les arts escèniques vilafranquines.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: