Dimarts, 21 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’1 d’octubre s’iniciava aquesta campanya, que finalitzarà el 31 de desembre, amb la col·laboració d

La campanya és un projecte pilot que forma part de tot un seguit d’actuacions que la Mancomunitat està realitzant per lluitar contra l’abandonament dels animals de companyia.

Cal tenir present que una de les principals causes dels abandonaments és la manca d’identificació i la reproducció incontrolada d’aquests animals.

Per a la realització de la campanya compten amb la col·laboració tant dels ajuntaments de la comarca com de gairebé tots els professionals del sector veterinari de la comarca.

La campanya consisteix en una subvenció del 50% del cost de la intervenció quirúrgica realitzada en qualsevol de les clíniques veterinàries que hi col·laboren. I, de moment, ha funcionat força bé ja que hi ha hagut una bona resposta i s’han pogut esterilitzar més mascles que femelles. Ara bé, la resposta ha estat més nombrosa als nuclis urbans.

De la campanya se’n poden beneficiar tots els propietaris de gossos i gats que tinguin els seus animals censats a l’Ajuntament que qualsevol municipi de la comarca. Els gossos abans cal que es realitzi la seva identificació mitjançant microxip. Encara hi ha temps fins al 31 de desembre per acollir-se a la campanya que, segons Beatriz Pina està sent tot un èxit.

Les sol·licituds de la subvenció s’han de formalitzar a l’ajuntament on sigui censat l’animal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: