Dimarts, 21 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ Agrupació Ciutadana de Vigilància d’ Incendis Forestals encetarà una campanya de recollida de fon

Coincidint amb els darrers dies de l’ any, el GEIF fa balanç i fa públics els principals projectes per al 2006.

Així, l’ agrupació continuarà amb la tasca de vigilància i prevenció dels incendis forestals i en les tasques de divulgació i sensibilització per a la preservació del medi natural.

L’ objectiu principal per al nou any és impulsar amb força la campanya de recollida de fons a la comarca per aconseguir un vehicle pesat equipat per a la extinció d’ incendis com ha explicat el Ramon Torrents.

El GEIF disposa de 3 vehicles equipats per treballar en l’ extinció d’ incendis forestals i d’ un tot terreny per traslladar personal i material.

L’ equip de voluntaris de què disposen és d’ uns 35, dels quals una dotzena poden acudir ràpidament quan es declara un incendi.

En aquest sentit, Torrents fa una crida a la participació de nous voluntaris.

Quan al balanç del 2005, tot i haver estat un any de molt alt risc d’ incendis, el resultat del treball a les comarques del Penedès ha estat molt satisfactori.

Aquesta temporada, el GEIF ha fet més de 90 serveis i ha recorregut prop de 5 mil quilòmetres, participant en l’ extinció de 21 incendis de vegetació, 17 dels quals eren forestals.

A més dels serveis de vigilància realitzats amb els vehicles propis, alguns membres del GEIF han participat en guàrdies de vigilància amb el vehicle de la federació d’ ADF’s.

També han col·laborat en la recerca de persones desaparegudes a Torrelles de Foix i a Sant Martí Sarroca i han fet una jornada de neteja del bosc, al terme d’ Olesa de Bonesvalls.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: