Dimarts, 11 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El govern municipal d’Olèrdola anuncia la voluntat de començar a aplicar el sistema de recollida por

L`equip de govern ha aprovat una pujada de la taxa de recollida d`escombreries de l`11%, en part justificada per aquesta voluntat d`aplicar la recollida porta a porta en alguns nuclis del municipi

En sessió de ple extraordinari i de caràcter urgent, l’Ajuntament d’Olèrdola va aprovar ahir a la nit la taxa de recollida d’escombraries per l’any vinent, amb els vots favorables de l’equip de govern(format per Alternativa per Olèrdola i ERC) i els vots en contra de PP, PSC i CiU.

La taxa aprovada s’incrementa un 11%, fixant-se un import per habitatge de 100 euros anuals, 10 euros més que aquest 2005.

El percentatge d’augment i la voluntat anunciada per part de l’equip de govern d’aplicar, a partir del mes d’abril, el sistema de recollida porta a porta en els pobles de Sant Miquel, Sant Pere Molanta i Moja van marcar el debat. La regidora de Medi Natural, Teresa Rovirosa, destacava que la taxa del 2006 s’havia calculat a partir del cost del servei d’aquest 2005 i basant-se en dades com l’augment en un 10% de les tones recollides al municipi que van a parar a l’abocador.

Rovirosa va exposar que la taxa introdueix com a novetats la bonificació d’un 25% per l’ús regular de la deixalleria. Les empreses que tinguin ús exclusiu de contenidor hauran de pagar 250 euros i s’incorpora una tarifa de 2 euros per plaça en les activitats de càtering i de convencions. Una altra de les modificacions és que s’ajusten els barems per calcular la taxa en bars i restaurants, en funció de la seva capacitat.

El regidor del PP, Jordi Alonso, va qualificar com a "disbarat" la puja de l’11% de la taxa després d’aprovar-se augments del 3% en la resta de les ordenances fiscals i va considerar que el porta a porta "sortirà més car".

Joan Bertran, del PSC, va valorar que es discriminava a les urbanitzacions i les barriades perquè entén que pagaran el mateix preu però no rebran el mateix servei.

El portaveu de CiU, Pere Bertran, va posar l’accent en assenyalar que no hi havia cap estudi de costos que justifiqui l’import que es proposava per la taxa.

L’alcalde, Josep Tort, va assegurar que l’estimació l’havia fet l’Ajuntament tenint en compte les dades facilitades per la Mancomunitat de Municipis, l’ens que presta el servei, i va recordar les dificultats que en aquests darrers mesos estan tenint tots els ajuntaments per a definir amb exactitud les previsions de despesa de la recollida.

El govern va anunciar la intenció de mantenir durant tot el 2006 el preu de la taxa i assumir, si fos el cas, l’increment de costos que es pogués derivar de l’aplicació del porta a porta. Teresa Rovirosa també va indicar que si augmenta el reciclatge, com es preveu amb el porta a porta, es redueix l’import del cànon que s’ha de pagar per tona que va a l’abocador " i això beneficia al conjunt del municipi".

Durant el debat, Pere Bertran, de CiU, va assenyalar que la seva formació no estava d’acord amb el porta a porta perquè, a diferència de Sant Sadurní, el municipi està molt disseminat. Rovirosa ha recordat, precisament, que aquest és un criteri que s’ha tingut en compte a l’hora de plantejar-se l’inici del porta a porta en els pobles de Moja, Sant Miquel i Sant Pere Molanta.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: