Diumenge, 16 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Sessió sobre les comunitats energètiques a l’Alt Penedès i Garraf

Sessió sobre les comunitats energètiques a l’Alt Penedès i Garraf

La jornada representa una oportunitat clau per aprofundir en els models de comunitats energètiques i explorar les seves aplicacions des d’un context local

El pròxim dimecres 19 de juny, el Castell de Castellet acollirà una jornada informativa i per resoldre dubtes sobre les comunitats energètiques a l’Alt Penedès i el Garraf, organitzada pel Servei de Bioeconomia Circular de la Mancomunitat Penedès-Garraf amb l’assessorament de VNG energia.

La trobada s’emmarca en el context de la setmana Europea de l’Energia Sostenible i està especialment pensada per a representants tècnics i polítics de les administracions locals, professionals del sector i per a persones interessades a conèixer de prop les comunitats energètiques locals existents, amb la presentació d’experiències des del sector públic, la iniciativa privada o l’àmbit publicoprivat.

La jornada representa una oportunitat clau per aprofundir en els models de comunitats energètiques i explorar les seves aplicacions des d’un context local. Les comunitats energètiques suposen un canvi de paradigma en què el consumidor passa a adoptar un rol actiu i participa i es responsabilitza de la generació energètica, afavorint la transició cap a un model energètic molt més descentralitzat, on l’apoderament de la ciutadania, les pimes o les administracions locals, són un element clau.

Les inscripcions estan obertes fins al 18 de juny al web www.mancomunitat.cat/jornada, on també es pot consultar el programa de la jornada.

La jornada compta amb el suport de les Oficines Comarcals de Transició Energètica dels Consells Comarcals de l’Alt Penedès i del Garraf, la col·laboració especial de l’Ajuntament de Castellet i la Gornal i la Fundació Abertis i el patrocini de FCC Medio Ambiente.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: