Dilluns, 13 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una reunió informativa ha donat el tret de sortida al projecte d’instal·lació d’ascensors als "habi

Un nombrós grup de veïns dels "habitatges sindicals" van assistir ahir a la convocatòria feta per l'Ajuntament de Vilafranca, l'Associació de Veïns de l'Espirall i ADIGSA per tal d'informar les juntes de les comunitats de veïns sobre el conveni per desenvolupar obres d'accessibilitat als edificis. A la reunió, els responsables municipals van explicar que el [...]

Un nombrós grup de veïns dels "habitatges sindicals" van assistir ahir a la convocatòria feta per l’Ajuntament de Vilafranca, l’Associació de Veïns de l’Espirall i ADIGSA per tal d’informar les juntes de les comunitats de veïns sobre el conveni per desenvolupar obres d’accessibilitat als edificis.

A la reunió, els responsables municipals van explicar que el conveni obre unes expectatives importants de millora de la qualitat de vida, sobretot per al veïnat amb mobilitat reduïda i alhora pot revaloritzar el barri.

Si les comunitats de veïns hi estan d’acord i ho aproven, la instal·lació dels ascensors s’haurà de fer en la gran majoria de forma exterior, donat que els edificis no disposen d’espai físic per ubicar-los a l’interior. Els acords de les comunitats de veïns es regiran per la Llei de Propietat Horitzontal, la qual estableix que calen 3/5 parts dels propietaris favorables per ser aprovat. Hi ha 3 edificis que agrupen 316 habitatges susceptibles d’acollir-se a aquest projecte.

En la reunió informativa, ja es van presentar pressupostos orientatius dels costos que pot significar la instal·lació d’ascensors per a les diferents tipologies d’edificis i els responsables municipals es van comprometre a fer arribar a les comunitats de veïns, un croquis de les obres amb les costos estimatius per tal que cada comunitat pogués debatre’ls.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: