Dilluns, 13 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els panellets de pinyons són els que més agraden, tot i que a Vilafranca també trobem panellets de m

La temporada de panellets dura unes quatre setmanes aproximadament, comença a l’ octubre i finalitza per Tots Sants. L’ inici ve marcat per el fred, si arriba abans ve més de gust menjar-ne.

La tradició dels panellets es remunta a època pre cristiana i d’ aquí va derivar en ofrenes que es portaven a les esglésies i a les ermites, on es beneïen i es menjaven.

El panellet és un dels productes més clàssics segons el pastisser vilafranquí, Ramon Bertran. A casa seva, el 40% es concentra en els de pinyons, seguits per la resta de clàssics: els de coco, cafè i ametlla. A Cal Bertran han creat dos panellets novedosos: de maduixa i de nata.

Tot i que s’ introdueixin gustos nous, la base del panellet continua sent la de sempre: una barreja al 50% d’ ametlla i sucre i els gustos finals.

La compra acostuma a ser variada o també hi ha aquells que només en volen de pinyons.

Els panellets acostumen a acompanyar-se de castanyes, això també és tot un clàssic. Ramon Bertran

La venda de panellets està molt estacionalitzada i concentrada en tres o quatre setmanes a l’ any.

A Pastisseria Bertran arriben a elaborar uns mil quilos de panellets: uns 200 quilos sense sucre per als diabètics i per als que volen un producte més lleuger i 800 quilos dels de sempre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: