Dilluns, 13 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Mossos d’ Esquadra han detingut 4 persones per un pressumpte delicte de conspiració per assassin

Agents dels Mossos d`Esquadra de la Unitat Regional d`Investigació de la Regió Policial Central, juntament amb la Unitat d`Investigació de la Comissaria d`Igualada, han detingut quatre persones per un presumpte delicte de conspiració per a l`assassinat de Salvador Miralles i per tinença il·lícita d`armes. L`inici dels fets es remunta al 6 d`octubre, quan els Mossos [...]

Agents dels Mossos d`Esquadra de la Unitat Regional d`Investigació de la Regió Policial Central, juntament amb la Unitat d`Investigació de la Comissaria d`Igualada, han detingut quatre persones per un presumpte delicte de conspiració per a l`assassinat de Salvador Miralles i per tinença il·lícita d`armes.

L`inici dels fets es remunta al 6 d`octubre, quan els Mossos van desarticular una xarxa de narcotraficants que operava a la comarca de l`Anoia. En l`operatiu, a més de cocaïna i armes, els Mossos van recollir una sèrie d`indicis que feien sospitar que dues de les persones detingudes estaven preparant un pla per acabar amb la vida d`una persona, concretament d`un regidor de la localitat de Torrelles.

La titular del Jutjat número 1 d`Igualada va decretar aleshores el secret de les actuacions.

Així, i després de diverses gestions, el 19 d`octubre es va esbrinar que la persona que estava al punt de mira del grup era l`alcalde de Torrelles de Foix, Salvador Miralles.

48 hores més tard, el 21 d`octubre, els Mossos d`Esquadra practicaven 4 detencions i realitzaven 3 entrades i escorcolls a diversos domicilis de Vilafranca i Torrelles.

En aquesta operació llampec, es va localitzar una arma llarga, que hauria estat comprada a l`estranger per un dels detinguts, i a la qual es volia instal·lar un silenciador per dur a terme l`homicidi.

A més, es va trobar munició i diversa documentació relacionada amb el cas, que està sent estudiada per la policia.

El presumpte instigador hauria proposat a dos dels detinguts dur a terme l`homicidi a canvi d`uns 50.000 €.

El Jutjat número 1 d`Igualada, que instrueix el cas, va aixecar el secret de les actuacions ahir, després de decretar l`ingrés a la presó d`un dels 4 detinguts i deixar en llibertat amb càrrecs els altres tres.

Els detinguts són dos veïns de Cabrera d`Igualada amb antecedents policials, un veí de Vilafranca de 35 anys que seria el principal instigador de la trama, un veí de Torrelles de 59 anys, un de Vilafranca de 35 anys i un de Subirats de 33 anys que estan en llibertat amb càrrecs.

El motiu per intentar atemptar contra l`alcalde seria la requalificació d`uns 15.000 metres quadrats de terreny, destinats actualment a equipaments esportius en una urbanització de Torrelles.

Ràdio Vilafranca ha parlat aquest matí amb l’ alcalde, Salvador Miralles, que ha manifestat que el cas no està tancat i per tant, no farà declaracions per no entorpir les investigacions judicials.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: