Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest mes de novembre tenen lloc els actes centrals de les jornades dedicades a Eugeni d’Ors

Els actes tindran lloc després dels que es van fer el 25 de setembre a Vilafranca, tot coincidint amb el cinquantenari de la seva mort.

Aquest cap de setmana tindran lloc els actes més destacats de les jornades “Eugeni d’Ors, llums i ombres”, que ha organitzat l’IEP. La intenció era recuperar la figura d’Ors, també les seves parts més fosques, quan ja han passat 50 anys de la seva mort.

Els actes principals es fan a partir de demà, repartits entre Vilafranca i Vilanova. Demà, a l’auditori del Museu, el professor de la UB Josep Morgades, farà una xerrada sobre la figura de d’Ors i també hi haura la projecció al Cinema Bogart, i gràcies a la col·laboració de Cine Club Vilafranca, del film “El Cel Puja”, de Marc Recha.

Dissabte al matí, Fonxo Blanch parlarà de la vinculació d’Eugeni d’Ors amb La Falange, i la novaiorquesa Mary Ann Newman farà les seves reflexions sobre dues visions del barroc: la de d’Ors i la de Walter Benjamin. També es parlarà d’altres aspectes com ara la figura de la dona en la seva obra, els paral·lelismes amb Salvador Dalí o la filosofia.

El diumenge, a Vilanova, els actes que se celebraran seran per conéixer més personalment el filòsof, amb la participació del seu nét i del seu fillol, l’arquitecte Oriol Bohigas.

Amb la participació d’importants estudiosos de la figura d’Ors, les jornades permetran conèixer les diferents facetes artístiques d’aquest literat. Anna Ruiz comentava que tots els ponents es van mostrar disposats a participar en les jornades, ja que hi havia una certa necessitat de recuperar la seva figura, però ningú es decidia a fer-ho.

Amb el títol de Llums i Ombres les jornades serveixen per repassar tota l’obra d’Ors, sense deixar enrere la seva part més fosca, amb la seva estada a Madrid i la seva afiliació a la Falange.

L’Assistència és oberta a tothom, i gratuïta.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: