Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Prop de 2.000 persones a la Marxa pels Drets Socials al Penedès

Els organitzadors de la Marxa penedesenca consideren que suposa un punt d’inflexió en la lluita pels drets socials, que continuarà viva al Penedès.

La Marxa Unitària, diuen, no ha estat una finalitat en si mateixa, sinó que ha servit per aplegar persones i entitats que ara disposen d’una base per treballar plegats.

En nom de l’Assemblea pels Drets Socials del Penedès, Dani Xavier, parla d’èxit inapel·lable de la convocatòria, que ha aplegat prop de 2.000 persones vingudes de tots els racons de la vegueria Penedès per participar a la Marxa.

 

Celebrada ahir diumenge, la Marxa Unitària pels Drets Socials al Penedès va arrencar a l’Arboç poc després de dos quarts de 10 del matí, quan un gran número de participants havia arribat en tren. La Marxa va arribar tot seguit a la Ràpita i va enfilar cap als Monjos, on els participants duien mascaretes per protestar contra la incineració de residus per part de la cimentera Uniland i es va llegir un manifest pel dret a la salut i el medi ambient.

Mercè Mestres del Moviment contra la Incineració de Residus a Uniland recordava la seva lluita que va aconseguir frenar la incineració de residus als Monjos, fins l’any 2010.

 

La Marxa ha estat un espai d’unió de diverses lluites socials. També hi prenien part treballadors i membres del comitè d’empresa de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès. El seu clam, com afirmava Toni Ventura, era en contra de les retallades sanitàries i a favor de la mobilització ciutadana.

 

La Marxa aplegava persones de totes les edats i força infants. Un dels exponents del seu caràcter familiar era la participació de la plataforma SOS Penedès a favor de l’ensenyament públic de qualitat, com defensava Bruna Álvarez.

Després de catorze quilòmetres i quatre hores i mitja, la Marxa va arribar a Vilafranca per acabar amb uns parlaments finals i un dinar popular, acompanyat amb la música i la poesia del Cor de carxofa i els Inversos.

 

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: