Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Plantalech ens fa reflexionar sobre els canvis introduïts per la vinya emparrada al paisatge penedesenc, en una escultura

Es titula El Penedès filferrat i durant tot l’any 2015 estarà ubicada entre la plaça de Santa Maria i la plaça del Campanar, coincidint amb la Capitalitat Cultural de Vilafranca.

L’obra, que des d’ahir descansa al peu de les escales del campanar de Santa Maria, és un cilindre de 2 metres d’alçada que simula una bobina de fil encerclada per 3.500 metres de filferro, que és la quantitat utilitzada per a emparrar un jornal de vinya.

Amb aquesta obra, el veterà artista vilafranquí vol provocar una reflexió sobre la “urbanització rural” que en els darrers anys està patint el paisatge del Penedès, arran de la implantació de la vinya emparrada.

 

Aprofundint en aquesta reflexió, Fèlix Plantalech planteja una pregunta que queda reflectida en un petit cartell a costat de l’escultura.  Partint de la base que actualment el 80% de les vinyes de la nostra comarca estan emparrades en filferro, demana quantes voltes es podrien donar a la Terra amb la quantitat de filferro que hi ha a les vinyes del Penedès.

 

Des del seu estudi de Castellví, fa més de 25 anys que Fèlix Plantalech reflexiona i pinta sobre el paisatge penedesenc, els elements naturals i arquitectònics que el defineixen, així com la seva humanització. Ara, aquesta escultura seva a l’aire lliure que ens acompanyarà tot l’any, també ens convida a participar en aquesta reflexió.

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: