Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les 24ènes Jornades d’Estudis Penedesencs se centren en parlar del Penedès amb tres dates claus, el 1714, el 1914, i el 2014

Aquest final d’octubre s’estan celebrant en diferents municipis del Penedès les 24ènes jornades d’estudis penedesencs , que en aquesta ocasió s’han centrat en parlar del Penedès en base a tres dates claus. El 1714, el 1914 i el 2014.

Amb la voluntat de posar en situació el que passava a nivell estatal i el que passava a Catalunya i contextualitzar-ho al Penedès. En la jornada de divendres a l’Auditori de Vinseum, que era l’acte central d’aquestes jornades, es van presentar un total de 10 ponències, cinc d’elles centrades en el 1714 al Penedès. Però també es parlava de 1914, l’any en què es va crear la Mancomunitat de Catalunya; i el moment actual que s’està vivint el 2014.

La intenció és emmarcar aquests grans fets de la història i acostar-los a la realitat del Penedès. Les ponències i els treballs presentats, així com les conclusions, es recolliran en una publicació posterior.

Després d’aquest acte central a Vilafranca de divendres a la tarda, les jornades continuen diumenge a Sant Martí Sarroca i Sant Quintí de Mediona, dimecres a Sant Pere de Ribes i acabaran dijous a Calafell.

A la sessió de divendres a Vinseum van assistir-hi un quarantena de persones. Bàsicament estudiosos i historiadors locals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: