Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ajuntament de Vilafranca i la Cambra de Comerç de Barcelona impulsaran la internacionalització de les empreses de l’Alt Penedès

El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca Joan Manel Montfort i el president del Consell de la Delegació de la Cambra de Comerç de Barcelona a l’Alt Penedès Joan Amat han signat aquest migdia un conveni pel qual es comprometen a impulsar i afavorir la internacionalització del teixit empresarial de la comarca.

El Centre Àgora de Vilafranca acollirà un punt d’assessorament adreçat a tots aquells empresaris que tinguin la intenció de començar a exportar.

Segons el conveni, l’ajuntament i la cambra posaran al servei de les empreses serveis d’iniciació a l’exportació, anàlisi i obertura de nous mercats, accés a oportunitats de negoci i estratègia internacional.

Per iniciar aquesta col·laboració, els signants ja treballen en l’organització d’una jornada gratuïta d’iniciació a l’exportació que es farà al mateix Centre Àgora al voltant de les fires de maig. També treballen conjuntament en altres àmbits, com la promoció de la FP dual.

Segons l’ajuntament de Vilafranca, el 40% de les empreses de la comarca es troben a la capital de l’Alt Penedès. Segons la base de dades SABI (Sistema Anual de Balanços Ibèrics), prop del 60% de les 200 empreses líders en facturació de l’Alt Penedès l’any 2011, són empreses exportadores o importadores.

Segons dades de l’Informe Territorial de la província de Barcelona 2013, a finals del 2012, hi havia 3.277 empreses a la comarca, bàsicament petita empresa i especialment microempreses.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: