Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ja s’ha començat a treballar en el terreny que ha d’acollir el nou institut de Vilafranca, al barri de la Girada

El regidor d’urbanisme, Josep Maria Martí, i el coordinador de l’Àrea de Serveis a les Persones, Ramon Zaballa; han explicat aquest matí tot just davant del solar en que ja s’ha començat a treballar per construir el que serà el quart institut de Vilafranca que les previsions de l’equip de govern municipal és que s’hi pugui iniciar el curs amb normalitat.

Aquest nou institut, al barri de la Girada, acollirà el proper curs 60 alumnes de primer d’ESO, en dues aules de 30 alumnes cada una. Com recordava Martí, el solar és de més de 6.500 metres quadrats, i en aquests moments només s’actuarà sobre uns 1.700 que acolliran les aules, equipaments i una pista poliesportiva.

Des de l’Ajuntament expliquen també què amb l’actual espai es pot créixer amb mòduls fins a poder encabir els alumnes que haurien de fer 3er d’ESO, però no més. Per aquest motiu també confien en que en un termini de dos cursos s’hi facin les obres pertinents per acollir l’edifici definitiu. Josep Maria Martí remarca que el que es fa ara és el primer par per tenir un nou institut, del qual el projecte ja està fent fa alguns anys.

Tant Martí com Zaballa han recordat també que aquets de Vilafranca és l’únic institut nou que hi ha previst a la demarcació de Barcelona, fora de Barcelona capital, i que per tant entenen que hi ha també una clara voluntat del departament de tirar-lo endavant atenent les necessitats de Vilafranca i comarca.

Així mateix, ambdós regidors han afirmat també que les terres que en aquest moment s’estan apartant per anivellar el terreny, seran portades entre setembre i octubre cap a la llosa de cobertura de les vies, amb la qual cosa el solar quedarà net.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: