Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els balls de la Festa Major dels petits han pres avui tot el protagonisme amb la tradicional cercavila i exhibició a la plaça de la vila

La continuïtat de balladors a la Festa Major està assegurada, si ens refiem de la quantitat de nens i nenes que aquesta tarda a partir de les 5 han participat en la cercavila que sortia des de la rambla de Sant Francesc, tal com fan els grans el dia 29; i que acaba a la plaça de la Vila amb una exhibició similar a la del dia 31.

La tronada, un xic més curta i suau, es vivia però amb la mateixa intensitat mentre els membres de la cercavila esperaven per iniciar el recorregut.

Abans però, i a l’espera de començar, tot i els nervis hi havia força ganes de començar a ballar per tal de mostrar tota la feina que havien fet en les darreres setmanes. Entre els balladors i balladores, alguns amb força anys ja d’experiència, hi ha força grups d’amics. Aquest grup de figuetaires el formen per exemple la Carla, la Mar, la Carla i la Gisela.

Els qui també aguantaven els nervis eren els balladors i membres del balls que aquest agost han estat assajant amb aquests petits, i que es mostraven convençuts que tot aniria molt bé perquè s’hi havien esforçat els nois i noies molt.

La Lídia Blasco i el Josep Gol comentaven que havien assajat a Cal Figarot amb una trentena de nens repartits en tres grups de panderos.

No tan nombrosa és la participació en altres balls, com per exemple el Ball Pla. El Marcel, per exemple és l’únic noi que hi balla, i tot i reconèixer que ara s’ho passa molt bé va escollir aquest ball perquè era l’únic en que hi havia plaça quan li va tocar.

Sigui com sigui el que és segur és que tots els hi ha participar s’ho han passat molt bé, i han fet gaudir també el públic que ha seguit la cercavila i la ballada de lluïment que han ofert a la plaça de la vila i que ha acabat com passa també el dia 31 amb els grans amb la participació de la colla de Falcons i les tres colles castelleres amb els grups de petits que han ofert les seves construccions ja entrada la nit.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: