Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El teatre Cal Bolet acollirà un acte amb motiu del Dia Internacional dels Drets Humans

Des de la Comissió de Solidaritat de Vilafranca les ONG que hi participen s’han posat d’acord per organitzar un acte unitari.

Un acte que ajudi a prendre consciència del drama que milions de persones pateixen al món, en veure’s obligades a fugir dels seus països.

S’ha plantejat com un espectacle i tindrà lloc el proper dissabte 10 de desembre, a partir de les sis de la tarda al teatre Cal Bolet de Vilafranca.

Es fa el mateix dia que s’acompliran els 58 anys de l’aprovació de la Declaració Universal dels Drets Humans, i l’acte té l’objectiu de despertar consciències.

 

El lema de l’acte és “El Penedès amb les persones refugiades” i en la roda de premsa per presentar aquesta activitat, els representants de La Granada Solidària han anunciat que a més de la concentració setmanal que fan els dimecres davant de l’ajuntament del seu municipi han decidit fer també una trobada mensual a davant de l’ajuntament de Vilafranca, cada darrer dimecres de mes, que començarà aquest mateix dimecres a les set de la tarda.

D’altra banda des dels organitzadors assenyalen que l’acte del dia 10 no és un fet aïllat sinó que respon a un treball de fa molt de temps de les diferents ONGs del Penedès en suport als refugiats.

L’acte rep el suport de l’ajuntament de Vilafranca. La regidora de cooperació i solidaritat, Montse Arroyo, recorda que ja fa mesos que l’ajuntament treballa en preparar l’acollida de refugiats, però denuncia que el govern de l’estat no hi fa front ni traspassa la informació necessària.

L’acte del dissabte 10 de desembre a Cal Bolet serà presentat pels periodistes Mònica Hernàndez i Josep Maria Soler. Hi haurà actuacions

musicals, lectures de poesia, corals, cor infantil, i artistes solidaris amb la causa de les persones refugiades. L’entrada serà lliure, amb taquilla inversa i es farà recollida d’aliments pel Rebost Solidari

Al final de l’acte s’oferirà un passi del documental “To Kyma. Rescat al mar Egeu”

Organitzen o donen suport a aquesta activitat l’Acaps-Wilaia Alt Penedès, Amnistia Internacional Penedès, Amics de Puerto Cabezas,  Suport Tibet, La Llum del Nord, Entrepobles Penedès, Equalmón, Creu Roja Alt Penedès, Grup 3er Món Mans Unides, La Granada Solidaris.

 

 

Comentaris

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: