Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un 85% de les mares de l’Alt Penedès alimenten els seus fills amb lactància materna

La llevadora de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès Glòria Villena és assessora de grups de suport a la lactància materna des de fa 19 anys. Dissabte va participar a la setena festa que organitzava el grup d’ajuda mútua Pit Penedès per commemorar la Setmana Mundial de la Lactància Materna.

Villena explicava que, amb les dades que s’extreuen de l’hospital un cop les dones que han parit reben l’alta, es pot dir que un 85% de les mares de l’Alt Penedès alimenten els seus fills amb lactància materna. Aquest percentatge es manté més o menys estable des de fa uns anys. Sobretot des que s’ha aparcat la falsa creença que quan les dones comencen a treballar ja no poden donar el pit.

Precisament, el lema de la Setmana Mundial de la Lactància Materna és aquest any “Alletar i treballar: fem que sigui possible!”. Les assessores de Pit Penedès constaten que és possible compaginar la feina amb el fet de donar el pit i expliquen que, quan una mare els demana ajut en aquest sentit, s’encarreguen de recomanar-li un pla que li permeti tirar endavant amb la lactància.

Pel que fa a la setena festa de la lactància materna, va transcórrer durant la tarda del dissabte al pati de l’Escorxador amb tallers per a la canalla, xocolatada i estands informatius de Pit Penedès i del banc de llet materna.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: