Dijous, 25 d'abril de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Francesc Ferrer deixa la gerència de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès

Ho fa lamentant que no s’avanci cap a una agrupació dels serveis sanitaris a la comarca.

Demà, dimarts 30 de juny, serà el darrer dia de treball de Francesc Ferrer com a gerent del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès, organisme que gestiona l’hospital de Vilafranca. Avui ha adreçat una carta a tots els treballadors per anunciar-ho i també ha convocat als mitjans de comunicació comarcals per donar explicacions. A partir de dimecres iniciarà una nova etapa professional fora de l’àmbit sanitari. Precisament l’1 de juliol farà 10 anys que va assumir la gerència del consorci i també va exactament 26 anys que va iniciar el contacte amb el món sanitari començant a treballar a l’Antic Hospital de Vilafranca en tasques de direcció econòmica.
Ferrer ha explicat que en els darrers anys de crisi econòmica s’han reduït els pressupostos, tot i l’esforç dels treballadors i professionals per mantenir la qualitat del servei a l’hospital. Aquesta situació ha provocat un dèficit estructural d’un milió d’euros.

Aquesta situació ha fet evident la necessitat de reestructurar la sanitat pública a l’Alt Penedès de forma conjunta, i segons el gerent de l’hospital la solució hauria de passar per la unificació de la gestió dels tres grans proveïdors sanitaris que són l’hospital, la primària i el sociosanitari.

Veient que això no tira endavant, i amb el desgast personal que ha comportat la gestió dels darrers anys, Ferrer ha pres la decisió de canviar de feina.

El gerent de l’hospital continua convençut que al final caldrà tirar endavant aquesta unificació i establir també sinèrgies amb altres centres de fora de la comarca, perquè les dimensions ho requereixen. De fet el Consorci Sanitari de l’Alt Penedès és l’únic a Catalunya que només gestiona un hospital. També apunta que, pel bé de la sanitat pública, no pot ser que l’hospital mantingui el dèficit posant en perill les inversions necessàries per mantenir la qualitat mentre que altres proveïdors sanitaris de la comarca tanquin el pressupost amb superàvit.
De moment no hi ha substitut a la gerència. S’està buscant el relleu, però Ferrer ha garantit el bon funcionament del centre hospitalari gràcies a les capacitats del comitè de direcció i també s’ha ofert a realitzar un traspàs totalment ordenat.

Efemerides

24 d’abril
1918 – Primera batalla de tancs durant la 1a Guerra Mundial, a França
No hi ha efemèrides

Enquesta

Per Sant Jordi regalo…

Programació

Ràdio Vilafranca

20:30
El cinema de la setmana
La cartellera, amb Josep Ferrer i Toni Inglada
21:00
Un dia de rock
Programa de rock
22:00
Chelsea Hotel
Rock clàssic

Penedès Televisió

20:30
Els esports
Futbol: Vilafranca - Europa
21:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
21:30
Aventura't
Activitats i esports a l'aire lliure

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: