Dilluns, 10 de desembre de 2018
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Retorna a Sant Martí la predel.la del retaule gòtic de l’església de Santa Maria

Aquest diumenge, coincidint amb la festivitat del patró local, es presentarà públicament a Sant Martí Sarroca la predel•la, o part inferior, original del retaule gòtic de l’església de Santa Maria.  <br />

L’any 2003 es va saber que la predel.la era falsa, quan la casa de subhastes Sotheby’s de Londres es disposava a treure al mercat la predel•la original.

Arran de la investigació policial es va descobrir que el restaurador que va treballar en el retaule, després de la Guerra Civil, en va fer una còpia falsa i la va canviar, quedant-se l’original per  comercialitzar-la.

Des que es va saber, l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca va iniciar un procés judicial per poder recuperar la predel•la original. En un primer moment, el jutge va ordenar que l’obra quedés dipositada al MNAC, però la insistència de l’actual equip de govern va aconseguir que, finalment, aquest juliol, tornés a Sant Martí.

Com que l’interior de l’església està en obres, el retaule es podrà veure per primera vegada aquest diumenge. La presentació tindrà lloc després de la missa de tres quarts de 12 del migdia, a l’interior de l’església de Santa Maria. Posteriorment, es convidarà tots els assistents a anar a la Sala Ponent del Castell, on es presentarà un llibre monogràfic sobre el retaule gòtic, escrit per l’historiador Pedro Cuesta.

Enquesta

El creixement de l'extrema dreta és degut sobretot a…

Programació

Ràdio Vilafranca

20:00
Penedès vespre
Informatiu diari
20:30
Esports 21
L'actualitat esportiva, amb Joan Sòria i Tito Boada
22:00
A les portes de Troia
Història divulgativa

Penedès Televisió

18:45
40 hectàrees
Introducció
19:00
Connecti.cat
Viatja a tots els racons del nostre país
20:00
Al dia Anoia - Penedès - Garraf
Les notícies de la Vegueria Penedès

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: