Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El primer tres de deu amb folre i manilles descarregat a Tarragona es Verd

Els Castellers de Vilafranca descarreguen a Tarragona el tres de deu amb folre i manilles per primera vegada, en una jornada on la Colla Vella carrega el quatre de deu emmanillat

Espectacular diada castellera la viscuda a la tarragonina Plaça de la Font amb motiu del primer diumenge de Festes. Un any més amb protagonisme per Castellers de Vilafranca i Colla Vella dels Xiquets de Valls, les colles convidades que amb els seus castells de deu ahn ennaltit un cop més la Diada. Els de Vilafranca han descarregat el primer castell de deu que una colla assoleix a la capital de Tarragona, que n’havia vist carregar set. Però més enllà la Colla Vella a banda de carregar el tres de deu, ha assolit una fita de gran nivell, carregar el seu primer quatre de deu amb folre i manilles, que han estat a un pas de descarregar. El primer dels vallencs, al primer intent i el primer que es podia veure fora de Terrassa i Vilafranca. Les colles locals participants, la Jove i els Xiquets de Tarragona, han estat a l’alçada, malgrat que la Jove no ha assolit el seu major repte com era el tres de nou amb folre i l’agulla, un castell inèdit per ells. Els Xiquets han descarregat dos castells de nou.

Els Castellers de Vilafranca  tenien clar el seu objectiu principal, descarregar el castell de deu, que l’any passat els va caure quan gairebé ja el tenien. Dit i fet, castell de sortida. Malgrat algun entrebanc entre folre i manilles a la pujada dels quints els verds no s’han desarmat per dalt i han plantat un tres amb mida maca i ben defensat. Carregat amb solvència l’experiència d’aquesta temporada els ha permès descarregar-lo. Quart de l’any, primer que una colla completa a la ciutat de Tarragona i setè de la colla. Tants ja com els Minyons de Terrassa. Objectiu assolit. Han seguit amb l’especialitat de la casa, el tres de nou amb folre i agulla, que els verds han hagut de defensar molt per dalt. Bé per baix i pilar solvent com sempre, per un castell que s’ha fet llarg de temps. Cal dir que duia canvis per dalt i malgrat tot l’han completat. Un més a sumar. El sisè de la temporada i el vint-i-cinquè de la colla, només un d’ells carregat. Amb la feina gairebé feta i amb la idea de no caure abans de concurs els verds han optat per la torre de nou amb folre i manilles aparcant la possibilitat de veure la torre de vuit sense folre. Una de les millors torres de l’any, de les vuit que ja han completat enguany. Ben definida i sense gaire feina extra. Consoliden aquesta nova alineació. Per completar una de les millors diada fetes a Tarragona i de pas tornar a sumar quatre castells de gamma extra descarregats en una diada, que costa de veure, els Castellers de Vilafranca han afegit el setè pilar de vuit amb folre i manilles de l’any. Un luxe com sempre veure aquest pilar. Ara els de Vilafranca ja amb el cap posat al Concurs, amb pas previ pel Prat de Llobregat i Sant Miquel a casa. Totes les cartes son sobre la taula.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha marxat de Tarragona amb bones sensacions. Després de carregar el tres de deu amb folre i manilles, enguny n’hvia descarregat dos, ha esnopegat amb el quatre de nou amb folre i agulla qye han deixa en carregat. En tercera ronda, cop de puny sobre la taula i primer quatre de deu dels vallencs com ja hem comentat.

Les colles locals han fet papers diferents La Jove ha descarregat de manera solvent el cinc de nou amb folre, el quatre de nou amb folre i el nou de vuit, mentre que no ha pogut amb el segon intent de la seva història sobre el tres de nou amb folre i agulla. Els Xiquets han ajuntat per primer cop aquesta temporada el tres i el quatre de nou amb folre, ambdòs descarregats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: