Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La llei de regulació dels lloguers genera problemes a llogaters i grans propietaris

Després d’uns mesos d’afectació s’ha pogut comprovar que l’impacte de la llei no ha estat tan elevat com estava previst.

Així ho afirmen algunes empreses immobiliàries.

És el cas, per exemple, de Finques Serra, que opera a les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf. En tots dos casos, s’assegura que hi ha hagut un interès de clients i propietaris a causa de la llei, però que l’impacte ha estat força menor del que es podia esperar, ja que aquesta està molt focalitzada en els grans tenidors i es basa en un preu de referència d’un contracte anterior.

Eloi Martí, Director de l’Àrea Patrimonial de Finques Serra, també afirma que la llei serveix més per contenir el preu dels lloguers que no pas per regular-los.

Perjudicial per a tothom

Alhora, des de Finques SIP, s’afirma que la llei ha perjudicat a llogaters i grans tenidors, quan en un principi semblava que havia de beneficiar el conjunt del sector dels lloguers. Montse Sánchez és la responsable de lloguers.

Augment de l’inquietud, però disminució de l’oferta
Així doncs, s’esmenta que no s’ha produït un augment de l’interès envers els lloguers perquè l’oferta i la demanda ja és elevada habitualment. No obstant això, sí que s’han registrat algunes inquietuds per part d’alguns propietaris. Així ho explica Eloi Martí, de Finques Serra.

Pel que fa a l’oferta, des de Serveis Immobiliaris Penedès es comenta que aquesta s’ha disminuït. També s’afirma que la nova selecció de municipis tensionats efectuada per la Generalitat de Catalunya no és adient, ja que hi ha localitats on els preus no estan tan cars com per regular-los. Montse Sánchez és la responsable de lloguers de Finques SIP.

Una possible solució, l’augment de responsabilitats de l’administració

Finalment, des de Finques SIP creuen que una possible solució seria que l’Administració Pública disposés de pisos a preus assequibles per a persones vulnerables per tal que la responsabilitat no recaigui sobre llogaters i grans tenidors.

Així doncs, sembla que la nova llei, vigent des del mes de març d’enguany, ha perjudicat els agents implicats del sector dels lloguers, disminuint l’oferta i generant algunes controvèrsies. No obstant això, des del Consell Comarcal de l’Alt Penedès s’afirma que la llei sí que pot anar bé i pot afavorir les campanyes de borses de lloguer que realitza periòdicment la institució.

Caldrà veure com evoluciona tot plegat, i sobretot si augmenta la llista de municipis penedesencs declarats com a zona de mercat resdencial tensat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: