Divendres, 1 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC valora positivament la proposta de topalls al lloguer a Vilafranca i Sant Sadurní

L’alcalde de Sant Sadurní i el portaveu del grup municipal d’ERC a Vilafranca han explicat que aquest topall en el preu del lloguer ha de sumar-se a la promoció d’habitatge públic.

Aquest dimecres l’alcalde de Sant Sadurní, el republicà Pere Vernet, i el portaveu del grup republicà a l’Ajuntament de Vilafranca, Pere Sàbat, han valorat el que representa aquesta proposta que s’ha de començar a aplicar a partir del febrer en 140 municipis considerats tensionats a nivell d’habitatge.

Ambdós han valorat que després que fa un any i mig el govern de l’estat aturés una primera proposta en aquest sentit, era positiu que es contempli en la nova llei estatal d’habitatge aprovada el maig de 2023 aquest topall del preu dels lloguers.

En el cas de Vilafranca, Pere Sàbat ha recordat que el preu mitjà de lloguer se situa al voltant de 850€, un fet que suposa haver de destinar més del 50% del sou base a l’habitatge.

El regidor vilafranquí ha recordat que aquest any s’han d’iniciar vàries promocions de protecció oficial, i que el pressupost municipal d’aquest 2024 ha incrementat de manera substancial l’aportació a polítiques d’habitatge.

Pel que fa a Sant Sadurní, Pere Vernet ha defensat la necessitat de regular els preus de lloguer que s’han disparat en els municipis de la segona corona metropolitana.

Com a Vilafranca, l’alcalde de Sant Sadurní ha explicat que han signat un conveni amb l’Incasol per a fer habitatges dotacionals, i que estan en converses amb cooperatives i fundacions per oferir solars municipals al carrer Alacant per a fer-hi habitatge social. Tot plegat amb la voluntat d’augmentar el parc d’habitatge públic a Sant Sadurní

Els dos representants d’ERC han remarcat que cal que les administracions, des de la Generalitat fins els ajuntaments, actuïn de manera decidida per potenciar la construcció d’habitatge públic i a preus assequibles.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: