Dijous, 20 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La 41a diada de la vigília de Corpus dels Gegants de Vilafranca omple els carrers de famílies

Des de l’any 1981, la colla de Geganters de Vilafranca organitza la diada de la vigília de Corpus, recuperant un acte històric que es remunta als inicis del segle XVII.

Els Gegants de Vilafranca surten en cercavila acompanyats dels balls de Nans i de Capgrossos, amb els seus corresponents acompanyaments musicals.

A les sis de la tarda, des de la plaça de la Vila, tenia lloc l’inici del recorregut pels carrers del centre.

Tot i que el Ferragut i l’Elisenda són els protagonistes de la vetllada, els Capgrossos i els Nans també atrauen l’atenció del públic que, a aquestes alçades ja té ganes de sortir al carrer i gaudir de la cultura popular.

Als balls aprofiten la diada de vigília de Corpus per rodar els nous integrants que s’han incorporat recentment. En el cas dels Capgrossos no hi ha canvis, però els integrants del Ball de Nans són nous.

L’acte acabava amb una ballada i plantada dels Gegants a la plaça de la Vila, una xocolatada popular i el lliurament d’un obsequi de record per a tots els assistents. En aquesta ocasió, una motxilla sac personalitzada amb el logotip dels Geganters de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: