Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les pirotècnies Peñarroja i Igual dispararan a la Festa Major de Vilafranca 2024

La pirotècnia Igual no dispararà la Tronada després de 15 anys consecutius de fer-ho

Els espectacles pirotècnics de la Festa Major de Vilafranca 2024 ja tenen nom i cognom. Enguany, seran dues les empreses que dispararan a la festa vilafranquina: Peñarroja i Igual, a manca de la signatura definitiva dels contractes la setmana vinent.

Un procés de licitació amb la participació d’experts en pirotècnia, els administradors i l’Ajuntament de Vilafranca ha servit per escollir qui munta i efectua cada espectacle de la celebració, així com el subministrament de carretilles per al Drac i el Ball de Diables.

La Pirotècnia Igual es queda els focs artificials del 29 i l’Entrada de Sant Fèlix

La Pirotècnia Igual, de Canyelles, realitzarà només dos espectacles enguany: l’Entrada de Sant Fèlix i el Castell de Focs d’Artifici del dia 29 d’agost. També subministraran les més de 21.000 carretilles i sortidors que cremaran els grups de foc. Així, els penedesencs no faran la Tronada, espectacle del qual n’han estat habituals històricament.

La Pirotècnia Peñarroja dispararà per primer cop la tronada

La novetat serà la presència de la Pirotècnia Peñarroja (procedent de la Vall d’Uixó, a Castelló) a la resta d’espectacles de la festa: Tronada, Entrada de Sant Fèlix a casa de l’administrador, Tronada de la Festa Major dels Petits i Castell de Focs d’Artifici de Cloenda. En el cas de la tronada inicial, no disparava una pirotècnia valenciana des de l’any 2009, quan ho va realitzar la Pirotècnia Turis a la rambla de Nostra Senyora. Peñarroja ja ha disparat en altres ocasions a Vilafranca, el 2018 i el 2019, però mai ha fet la tronada de la festa.

Força empreses aspirants

En el procés, han quedat desestimades, per diversos motius, les ofertes de la Pirotècnia Zaragozana, la Pirotècnia Garcia i la Pirotècnia Estalella, que també optaven a realitzar els espectacles de la Festa Major d’enguany.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: