Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Primer 3d9f de la temporada en el marc d’una magnífica jornada del Dia del Graller

La Coordinadora de Música Tradicional de Vilafranca ha celebrat aquest cap de setmana els 30 anys del Dia del Graller.

Unes activitats que culminaven aquest diumenge amb l’acte central i l’actuació de les colles vingudes d’arreu a la plaça de Sant Joan.
El tradicional concert del Dia del Graller comptava amb 25 grups que oferien les millors peces del seu repertori. També hi havia l’habitual actuació dels Castellers de Vilafranca durant el concert. Una jornada castellera remarcable que va oferir la imatge del primer 3 de 9 amb folre descarregat de la temporada, que va ser rebut amb forts aplaudiments. Abans d’aquesta construcció els Verds ja havien descarregat la Torre de 8 i un imponent 7 de 8, i després van completar la jornada amb el 4 de 8 i el pilar de sis, també descarregats.

D’altra banda i com a novetat aquest any, la Coordinadora va organitzar un concurs de composició de músiques de carrer i l’entrega de premis es va fer en el transcurs del mateix concert del Fia del Graller.
El guanyador va ser Sergi Masalias, amb La marxa del boix i el segon premi va ser per Marcos López per El paisà.

També a la mateixa plaça de Sant Joan hi havia una fira amb una dotzena de parades de lutiers i llibreters on s’hi podien trobar des d’instruments i accessoris fins a llibres especialitzats i discs.
Per tot plegat el president de la Coordinadora de Música Tradicional de Vilafranca, en fa un balanç del tot positiu.

Però els actes del Dia del Graller arrencaven divendres amb un espectacle de dansa i gralla a càrrec de la companyia l’Esbord, amb la grallera Sònia Arias acompanyada del ballarí Pere Seda. Es va fer dins del Vinseum amb una actuació en moviment per les instal.lacions del museu.
Dissabte al migdia les gralles sonaven des de balcons del centre de Vilafranca per amenitzar el mercat en l’anomenat Toc de Balcons. I, tot seguit, hi havia concert vermut a la Plaça de l’Oli amb els grallers els Vernets. A la tarda, l’activitat començava amb la Cercavila de la Trobada d’escoles de gralla i timbal de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: