Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La 29a edició del Dia del Graller serveix per presentar la Coordinadora de Música Tradicional

La nova Coordinadora preveu renovar i ampliar les activitats al voltant del Dia del Graller, i acollir a banda de grallers i timblers la resta de músics d’instruments de música tradicional.

Aquest cap de setmana la música tradicional ha estat protagonista en molts indrets de Vilafranca, amb motiu de la celebració del dia del Graller que després de vint-i-nou anys manté la seva intensitat i motivació. Organitzada enguany per la Coordinadora de Música Tradicional de Vilafranca, una entitat que es presentava divendres i que pren el relleu de la Coordinadora de Grallers, un any més la celebració ha servit per convertir Vilafranca durant tres dies en la capital grallera de Catalunya.

Les activitats s’iniciaven el divendres a la tarda, precisament amb la presentació d’aquesta renovada coordinadora que busca incorporar nous músics ampliant el ventalls d’instruments a tots els de la música tradicional. El seu president, Pere Bolet, comentava que a la porta de celebrar 30 anys, calia fer una aposta per créixer i avançar cap a nous objectius. La idea és renovar i ampliar actes del dia el Graller de l’any vinent, però també fer més activitats durant tot l’any.

En acabar la presentació de la nova Coordinadora, ja es feien els primers actes de l’edició d’aquest 2023, amb una taula rodona al mateix Casal Popular La Gueralda.

Dissabte les propostes eren molt diverses, però tenien un dels seus moments culminants a la tarda, amb la trobada d’escoles de gralla i timbal de Catalunya, que van fer una cercavila pel centre de la Vila i acabant amb un concert a la plaça de Sant Joan.
Des de la Coordinadora de Música Tradicional de Vilafranca, la seva tresorera Anna Viader, remarcava que ja fa quatre anys que aquesta trobada es va obrir a escoles d’arreu de Catalunya amb molt bona acollida.

Dissabte es va fer també un cercavila nocturn amb la participació de la Sidral Brass Band, per diferents espais del centre de Vilafranca.

Diumenge va tenir lloc l’acte central del Dia del Graller, amb la tradicional actuació de les colles convidades a la plaça de Sant Joan. Una vintena de colles arribades de diferents punts de Catalunya i que ofereixen en aquest concert peces de lluïment que no poden tocar en cercaviles i processons.

De cara a la propera edició, que serà ja la trentena, des de la nova coordinadora volen ampliar les activitats que conformen aquest tradicional dia del graller.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: