Divendres, 3 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Patí Vilafranca dona suport a la creació de ‘La Masia dels esports sobre patins’ al Penedès

Juntament amb Vendrell i Vilanova, signen un conveni amb la International Skating Academy, a Camp Joliu. El projecte s’emmiralla en la metodologia de ‘La Masia’, compatibilitzant esport i formació.

Tret de sortida a la International Skating Academy (ISA), que tindrà la seva seu al Campus Camp Joliu i que serà una realitat de cara al proper mes de setembre. Els tres clubs de les capitals de les comarques del nostre territori, El Vendrell, Vilanova i Vilafranca han signat aquest dilluns el conveni per donar suport a aquesta iniciativa pionera i que impulsarà l’hoquei patins i el patinatge artístic, en aquest primer any, i tot el món de l’skating en els següents.

L’ISA té com a objectiu disposar d’una acadèmia que en aquesta primera fase acollirà als esportistes d’Hoquei Patins i Patinatge Artístic. El Campus Camp Joliu serà la seu d’esportistes nacionals i internacionals que vulguin arribar a ser professionals d’aquestes disciplines. A més, les instal·lacions seran centre de tecnificació de referència per a tots els agents que intervenen en aquest esport.

La signatura del conveni ha anat a càrrec dels tres presidents: Fede Insenser del C. P Vilafranca, Pau Viadel del C. P Vilanova i Montse Jané del C.E. Vendrell. Sobre aquest acord, Insenser ha destacat que “estem al costat de qualsevol projecte innovador i engrescador, el que volem és sumar”. També en aquest sentit Montse Jané ha afegit que “tots els impulsos són pocs. És un esport minoritari i per tant l’hem de potenciar com sigui”. Està previst que de cara a les properes setmanes el C.E. Noia i el Club Patí Calafell també signin els seus respectius convenis després de ratificar-ho amb les juntes que tindran lloc aquesta setmana.

La presentació també ha comptat amb la presència d’en Carles Folguera, Director Estratègic de la NSA (Nastic Sport Academy) i llegenda de l’hoquei patins, que seguirà vetllant per l’objectiu més important de la ISA: “fer compatible una gran formació acadèmica amb l’alt rendiment esportiu. Que conciliar-ho sigui una realitat”. Folguera es va incorporar fa dos anys al Campus Camp Joliu després de la seva dilatada experiència al Futbol Club Barcelona i com a director de La Masia duran dues dècades.

Amb aquesta signatura es fa realitat un actiu molt importat per desenvolupar aquest esport i que el Campus Camp Joliu sigui la primera seu del món on hi ha una aliança entre la formació acadèmica per a esportistes de tots els àmbits de l’skating i els principals clubs de referència a Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: