Dilluns, 13 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pluja i fred a la vista: consulta l’evolució de les precipitacions de demà, hora a hora

L’ambient primaveral, amb màximes pròximes als 21°, contrastaran amb el canvi de temps de divendres.

Dijous el Penedès s’ha llevat amb alguns núvols i un ambient molt suau, amb temperatures que recorden al mes d’abril o, fins i tot, al maig. Les mínimes no han baixat dels 12 graus a molts punts de la comarca, uns valors desorbitats per l’època de l’any en què ens trobem. La bona notícia, però, és que aquest temps atípic té les hores comptades. A partir de la pròxima matinada ens arribarà un fort canvi de temps que ens durà de nou al temps hivernal i, sobretot, pluges.

Vegeu el mapa de temperatures mínimes registrades aquesta matinada:

Després del petit episodi fallit de precipitacions de la setmana passada, on els models no es posaven d’acord a molt poques hores de l’episodi, aquesta vegada podem afinar els pronòstics amb força més seguretat. Els quatre grans models convergeixen en l’entrada d’un front que regarà bona part de les comarques catalanes amb acumulacions bastant generoses.

Vegeu els mapes d’acumulació de pluja dels diferents models:

Les pluges arribaran en l’hora punta
El front, entrarà pels volts de les sis del matí per les Terres de l’Ebre, estenent-se ràpidament pel Camp de Tarragona, comarques del sud de Lleida i arribant al Penedès al voltant de les 9 del matí, coincidint amb l’entrada dels nens i nenes a l’escola. Durant les primeres hores del matí, s’esperen pluges dèbils amb un ambient agradable i suau, amb-una cota de neu per sobre dels 1.500 metres. A mesura que avanci el dia, el descens del mercuri serà notable, acompanyat de precipitacions que més abundants i una cota de neu que baixarà entorn dels 800-1000 metres.

Vegeu el mapa de previsió per a demà al migdia-tarda:

De 10 a 20 litres al Penedès
De cara al vespre les precipitacions tendiran a desplaçar-se cap a les comarques del nord-est, donant pas a un cel més seré, però amb un ambient fred i d’hivern. Les acumulacions variaran en funció de la zona, però al Penedès podem esperar entre 10-15 o 20 mm. Unes pluges del tot benvingudes que donaran un respir a la nostra terra.

Vegeu l’evolució de les precipitacions, hora a hora, segons el model americà:

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: