Diumenge, 12 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El temps primaveral truca a la porta: màximes de 25 graus a 25 de gener

Encetem una setmana amb canvis a la vista, malauradament, no positius.

Tot i que el dilluns ha arrencat amb fred intens i un cel entelat per capes de núvols alts i prims, la tendència per als pròxims dies serà la monotonia anticiclònica amb la brusca pujada de la temperatura a partir de dimecres i, sobretot, divendres.

Temperatures rècord al mes de gener?
Per cada dia que passi el mercuri s’enfilarà més. Els models són desesperançadors per tot el que queda de gener. Si us fixeu en el meteograma que us adjuntem a continuació, les anomalies de temperatura se situaran entre 10 i 14 graus per sobre del que tocaria a 1.500 metres d’altitud. Tot plegat, això es tradueix amb valors màxims que s’aproparan als 22 o, fins i tot, als 25 graus a la franja costanera.

Abans d’aquest canvi, però, el dimarts es tornarà a llevar amb fred, tot i que menys intens que el d’avui, i amb algunes nuvolades inofensives al conjunt de la Vegueria Penedès.

Aixeta tancada fins a la Candelera
Encara queden uns quants dies per saber si la candelera riurà o plorarà, però ja podem comunicar amb certa seguretat que fins aleshores, és a dir, fins a inicis de febrer, el temps estarà marcat pel domini del sol i l’anticicló. Una situació desoladora si tenim en compte que les precipitacions dels darrers dies no han estat suficients. La línia frontal de divendres va regar tot el territori, amb registres destacats al Baix Penedès, on es van acumular prop de 30 litres. Més al nord, a l’Alt Penedès, les precipitacions van ser menys remarcables, amb 17 litres a Font-Rubí, 11 a Vilafranca o 10 a Sant Sadurní d’Anoia.

Vegeu el mapa d’acumulats de l’episodi de divendres:

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: