Dilluns, 13 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Cap de setmana primaveral, amb sol i núvols baixos a l’extrem sud del Penedès

El Penedès assoleix valors rècord en un mes de gener. L’estació meteorològica del Montmell arriba als 24 graus a 25 de gener.

Encarem el cap de setmana amb molta suavitat i calma absoluta. Després d’un dijous amb temperatures rècord a molts punts del país, al Penedès només una estació va assolir la temperatura més alta mai registrada en un mes de gener, va ser a l’estació meteorològica del Montmell, al Baix Penedès, amb 24 graus.

No obstant això, també destaquen els 23 que es van produir a l’estació de Canaletes, a Mediona, o els 21 que vam tenir a Vilafranca del Penedès i a Sant Sadurní d’Anoia. La jornada d’aquest divendres repetírem la mateixa tendència que ahir, tot i que no s’esperen rècords absoluts, si més no, a casa nostra.

Vegeu el mapa de temperatures màximes registrades durant la jornada d’ahir:

La primera lluna plena de l’any
Aquesta darrera nit i matinada vam tenir la primera lluna plena de l’any, va ser molt vistosa i força més gran de l’habitual. Així la va captar el Xavi Navas des de Sant Quintí de Mediona.

Els ingredients dels pròxims dies: sol i boires persistents
Dissabte serà de nou un dia encalmat i amb bonança. Ara bé, durant el matí ja apareixeran alguns bancs de núvols baixos a la façana costanera penedesenca. A mesura que avanci el dia, les boirines podries ser més denses, sobretot al Garraf. A la resta, cel entelat per capes de núvols alts i prims, que tan sols enteranyinaran el cel i termòmetresque rondaran els 20 graus.

Diumenge la situació meteorològica serà molt similar a la de dissabte. El dia despuntarà amb sol a gran part del país i amb poc fred. Les mínimes amb prou feines baixaran els 5 graus. Ara bé, les boires tornaran a ser persistents a bona part de la franja litoral i punts del prelitoral, on la visibilitat quedarà força reduïda. Allà on apareguin, les temperatures quedaran un pèl frenades amb un ambient més fred.

De cara als pròxims dies pocs canvis podem esperar. L’anticicló continuarà sent el protagonista, tot i que tendirà afeblir-se a mesura que avancin els dies. L’única novetat serà la presència dels núvols que cobriran el cel bona part de la setmana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: