Dijous, 2 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Vilafranca viu aquest cap de setmana dos dies de Fira del Gall

Vilafranca viu aquest cap de setmana dos dies de Fira del Gall

Una de les novetats és la possibilitat d’endur-se a casa el gall sencer rostit amb prunes i pinyons.

Una cercavila amb el Tomasot i la Ballarica, que ha sortit de la Plaça de la Vila, ha acompanyat les autoritats al recinte firal del Parc de Sant Julià per inaugurar la fira a les vuit del matí d’aquest dissabte.
La 359a edició de la Fira del Gall de Vilafranca del Penedès és l’epicentre de la tradició agrícola i la gastronomia de proximitat amb un clar protagonista, el Gall del Penedès amb IGP (Indicació Geogràfica Protegida).
Hi ha mercat d’aviram, vins negres de la DO Penedès i mostra gastronòmica. també s’acompanyen de mercat d’artesania i productes naturals, També activitats festives com la Mostra de Bestiari Festiu de Ploma que tindrà lloc el diumenge al migdia, i altres activitats familiars o el trenet de la fira, entre altres.
Els preus del gall es mantenen en relació a l’any passat. La peça de gall viu es ven a 50 euros, el gall mort sencer a 16,5€ quilo i el gall mort a peces a 18€ quilo. Pel que fa al cuinat sencer es ven a 75€.
S’espera vendre al voltant de 2.000 galls de raça el cap de setmana de la fira. En aquesta xifra s’inclouen els animals que es vendran al mateix recinte, els que serviran els restaurants que formen part de l’espai gastronòmic ubicat al Parc de Sant Julià i els que serviran els restaurants que no participen de forma directa a la fira. Els restaurants que estaran a l’espai gastronòmic són La Cantina, Fonda Neus, El Cigró d’Or, La Cucanya i la Torre del Gall.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: