Dijous, 2 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament anuncia noves mesures per incrementar la seguretat a Vilafranca

El regidor de Seguretat Ciutadana, Ramon Zaballa, ha explicat dues mesures per incrementar la seguretat a la vila i que s’implementaran durant els propers dies i en les properes setmanes.

La primera està relacionada amb extremar la vigilància a la zona d’entrada de la Vila per l’estació del ferrocarril. Zaballa ha explicat que en els propers dies patrulles de la Policia Local i del cos de Mossos d’Esquadra vigilaran els accessos a Vilafranca per l’estació de tren. Quan sigui necessari, les patrulles estaran reforçades per unitats d’ARRO del Cos de Mossos d’Esquadra. En aquesta operació que es repetirà en diferents ocasions hi col·laboraran de manera puntual patrulles del Cos Nacional de Policia, que és qui té competència en matèria d’estrangeria. El regidor de Seguretat ha comentat que fa uns 10 dies ja es va fer una actuació de prova, amb resultat positiu.

La zona de vigilància abastarà també el carrer del Comerç i fins a la plaça de Vilanova.
A aquest operatiu de Nadal, que s’afegeix al dispositiu de reforç habitual a les zones comercials i activitats nadalenques, seguirà l’altra mesura que ha anunciat el regidor amb la instal·lació de les càmeres de seguretat.

L’Ajuntament de Vilafranca instal·larà 15 càmeres de videovigilància a 5 punts especialment crítics de la Vila. A cada punt hi haurà una càmera fixa i dues de mòbils.
Les primeres càmeres s’instal·laran a la plaça de l’Estació i a la zona nord del carrer Sant Sadurní. La altres se situaran a la rambla de Sant Francesc i en dos punts més del barri de l’Espirall.
L’empresa instal·ladora està en situació d’iniciar les obres d’instal·lació el 8 de gener i finalitzar-les cap al 10 de febrer.

El regidor ha fet una crida a la col·laboració ciutadana, afegint que les trucades que avisen la Policia Local permeten un actuació immediata i eficaç.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: