Dijous, 9 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Impulsem diu que la Generalitat dona l’esquena a les deficiències del transport a la Vegueria

Impulsem El Penedès lamenta que en la reunió no va ser-hi present la consellera de Territori, i que no es van afrontar qüestions rellevants com el transport interurbà dins de la Vegueria.

Impulsem El Penedès ha fet públic un comunicat on mostra la seva profunda decepció i malestar per la manca de respostes de la Generalitat a la situació del transport públic al Penedès, després de la Taula de Mobilitat celebrada el passat 5 de desembre a Barcelona, que va comptar amb la participació de diversos agents i representants territorials i institucionals de la vegueria.

Segons Impulsem, la reunió va servir per a constatar el desinterès per part del Departament de Territori a les necessitats i mancances de la ciutadania del Penedès, i corroborar que la Generalitat no disposa de cap estratègia per abordar els reptes presents i de futur en matèria de mobilitat.

Apunten que els representants de la gestió de la mobilitat han girat de nou l’esquena a demandes urgents com el col·lapse del bus exprés a Vilafranca i Vilanova, o les deficiències i freqüències saturades que registra cada dia el servei de Rodalies. També continuen ignorant la situació límit i vulnerable que pateix la comarca del Baix Penedès pel que fa a la mobilitat per carretera, on no hi ha servei de busos exprés i els descomptes aplicats a la C-32 són més que insuficients.

Així mateix, en relació al transport interurbà per carretera lamentem la manca de sensibilitat mostrada pels responsables del departament de Transports per la singularitat d’una vegueria que presenta un gran nombre de petits nuclis i municipis amb grans necessitats de connexió.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: