Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es presenta a Vilafranca un llibre sobre Pi i Margall

Federalistes d’Esquerres promou recuperar plantejaments de Pi i Margall com a solució a les reivindicacions territorials de l’estat.

Federalistes d’Esquerres organitzava fa pocs dies conferència per parlar del federalisme de Pi i Margall. Sota el títol ‘Federalisme, l’alternativa’, l’acte es va celebrar a l’Escorxador de Vilafranca. Es va parlar de Francesc Pi i Margall i els seu model de Federalisme que va defensar per l’Estat Espanyol quan va ser president de la primera República. En concret es va comptar amb Antonio Santamaria, autor del llibre ‘Francisco Pi i Margall: federalismo y república’.
Santamaria considera que les propostes de Pi i Margall amb una organització federal que doti de més finançament i competències clares a les comunitats autònomes, continua sent una bona solució per resoldre els conflictes territorials.

Les propostes de Pi i Margall van topar amb tres conflices a l’hora, la guerra de Cuba, la guerra Carlina i el cantolanisme que va enfrontar entre sí els mateixos republicans.
A l’acte de l’Escorxador també hi participaven els membres de federalistes d’Esquerres de l’Alt Penedès Lluís Massana i Marcel Gabarró.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: