Diumenge, 14 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Diversitat d’opcions pel sopar de Cap d’Any

Després dels àpats de Nadal i Sant Esteve, els sopars del 31 de desembre arriben al Penedès amb una gran varietat gastronòmica i lúdica, dins i fora de casa.

Una de les opcions gastronòmiques a la nit de Cap d’Any són els restaurants. Un d’ells, per exemple, és el Nou Texas, situat a l’Avinguda de Barcelona de Vilafranca del Penedès. El petit local és un negoci familiar d’un matrimoni i un cambrer, que enguany ofereix un menú tancat acompanyat d’un aperitiu, una copa de cava o vi, unes catànies i un cafè per finalitzar l’àpat abans de les campanades, que evidentment se celebraran amb els dotze grans de raïm entre tots els assistents al local.

Segons la copropietària del restaurant, Zoya Tarnavska, el gruix de clients i la facturació han sigut molt positives durant Nadal i Sant Esteve, però, pel dia 31 de desembre, de moment, no hi ha hagut tantes reserves. Una situació que ha fet dubtar fins a última hora als membres del local si oferir o no sopars per Cap d’Any, tot i que l’hostaleria té previst tancar l’any amb un creixement entre un 5 i 10%, segons l’Auditori Banc Sabadell.

Tot i els beneficis econòmics que pot aportar el menú complert de Cap d’Any, de 58,50 euros per persona en el cas del Nou Texas, els seus copropietaris han decidit obrir finalment el servei el pròxim diumenge per viure la cita «entre família», ja que la gran majoria dels clients que vindran a sopar també acostumen a venir altres dies.

Un ambient familiar que agraeix la copropietària Zoya Tarnavska i els altres membres de l’equip del restaurant.

D’altra banda, el menjar per emportar també s’ha posicionat com una alternativa més a l’hora de fer el sopar de Cap d’Any. Empreses com Cal Soler, que es dediquen al sector gastronòmic a domicili, afirmen que el mes de desembre és cada cop més important gràcies, en part, a les vendes que fan d’àpats nadalencs, entre ells el del 31 de desembre.

Segons Anna Soler, directora d’esdeveniments de la Masia de la Torre del Gall i Cal Soler, la previsió de vendes és molt positiva, tant per les comandes a domicili com pel seu servei de càtering a altres entitats de la comarca. En total, el negoci penedesenc espera vendre 3.000 racions, elaborades per uns 17 cuiners.

En els últims anys, els plats per emportar s’han convertit en una opció molt demandada per la gent, ja que el treball a la cuina per preparar els àpats és una tasca molt sacrificada, que es tradueix en unes hores de treball i esforç que no calen en aquestes dates tan assenyalades.

El menjar a domicili, a més, també serveix per poder experimentar amb noves opcions gastronòmiques juntament amb els convidats al sopar. En el cas de Cap d’Any, la gent, per exemple, acostuma a demanar plats més elaborats, en comptes d’àpats tradicionals, més cotitzats en dies com Nadal o Sant Esteve.

Un dels clients de Cal Soler, com afirma l’Anna, ha sigut el Casal- Societat La Principal, que ha contractat un extens servei de càtering pel tradicional sopar de Cap d’Any que organitzaran al teatre.

La cita, en caure diumenge, també coincideix amb el tradicional ball de Nadal que organitzada l’entitat el darrer dia de cada setmana. Per tant, a més del sopar, el Casal-Societat, a diferència d’alguns restaurants com el Nou Texas, també oferirà l’opció d’un ball de saló per completar la nit.

Pels membres el Casal-Societat La Principal, el sopar de Cap d’Any, a més de ser un acompanyant del ball, també suposa una gran ajuda econòmica per poder costejar l’orquestra de la nit, ja que el seu preu augmenta durant aquestes cites tan destacades.

D’altra banda, l’entitat vilafranquina preveu una assistència similar a l’any anterior, amb unes 140 persones pel sopar i unes 400 en finalitzar la nit.

El públic per aquesta cita, afirma Carrasco, serà majoritàriament de persones amb una edat propera als 60 anys cap amunt, tot i que el Casal Societat La Principal està tractant d’aconseguir que la gent jove comenci a venir a l’entitat, per mantenir al sopar i ball com una opció lúdica i gastronòmica per Cap d’Any.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: