Dimecres, 29 de novembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Sant Sadurní disposa d’una vintena de desfibril·ladors en espais i equipaments públics

Sant Sadurní disposa d’una vintena de desfibril·ladors en espais i equipaments públics

En els darrers dies s’han instal·lat quatre nous aparells desfibril·ladors repartits en equipaments públics de Sant Sadurní com ara el Cava Centre.

Recentment s’ha ampliat el mapa de desfibril·ladors (DEA) amb quatre nous equips a equipaments municipals. El Casal d’Entitats, el Cava Centre, el centre Vilarnau i el casal municipal de la Gent Gran ja disposen de DEA, que se sumen fins a ampliar un mapa municipal amb una vintena d’unitats a espais i edificis públics.

Es tracta d’una inversió realitzada per l’Ajuntament i que reforça la xarxa d’aquests aparells que permeten fer una atenció ràpida i automàtica davant casos d’aturada cardiorespiratòria.

El desfibril·lador extern automàtic (DEA) és un aparell segur i efectiu que permet realitzar una descàrrega elèctrica sobre el cor d’una persona en aturada cardiorespiratòria minuts abans que arribi l’ajut professional.

La disponibilitat d’un DEA en un espai públic o en qualsevol entitat, empresa, establiment, servei o domicili particular i la seva utilització abans de l’arribada del Sistema d’Emergències Mèdiques, s’associa amb gairebé el doble de supervivència davant d’una aturada cardíaca extrahospitalària.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: