Diumenge, 3 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El 2n Marketplace d’economia circular reuneix una vintena d’experiències de circularitat

El 2n Marketplace d’economia circular reuneix una vintena d’experiències al voltant de l’eficiència, la sostenibilitat i la reducció i reaprofitament de residus.

Amb un format de microponències de pocs minuts de durada, el segon Market place d’economia circular ha tingut lloc aquest dijous al matí al Centre Àgora de Vilafranca. Organitzada per l’Ajuntament, el Consell Comarcal i la UPC amb el suport de la Diputació de Barcelona, la trobada ha permès posar en comú una vintena d’experiències i solucions tecnològiques al voltant de l’eficiència, la sostenibilitat, la reducció dels residus i el seu reaprofitament i valorització.

L’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero, encarregat d’obrir la jornada, destacava el potencial que té el Penedès com a territori que fomenta la circularitat en uns temps marcats per l’emergència climàtica i l’escassedat d’aigua.

El conseller de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Joan Manel Montfort, explicava que les experiències d’economia circular estan donant els seus fruits a la comarca.

Per la seva part, el delegat del rector de la UPC al Penedès, Xavier Roca, posava l’accent en aprofitar els canvis tecnològics en pro de la circularitat.

Entre les experiències exposades al Marketplace, Aleix Brossa, del clúster del packaging parlava de la nova legislació i tendències per fomentar la sostenibilitat al sector. Marta Escamilla, de Leitat, explicava el projecte REDWine, que se centra en la utilització del diòxid de carboni biogènic procedent del procés de fermentació del vi per a la producció i la valorització de biomassa de microalgues. I Eloi Montcada, del clúster Innovi, va presentar Visensefilm, una proposta d’ecodisseny i reducció del film plàstic retràctil emprat en la cadena vitivinícola durant la fase d’embalatge de les caixes amb ampolles de vi per a la distribució.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: