Dimarts, 5 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Presó provisional per un detingut a Vilafranca en relació amb la mort de la seva parella

Els Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal van detenir aquest divendres un home en relació amb la mort violenta de la seva parella.

El Juntjat d’Instrucció 4 de Vilafranca, en funcions de guàrdia, ha rebut un detingut en relació amb la desaparició d’una dona, la seva parella, al setembre del 2022. La jutgessa ha acordat presó provisional, comunicada i sense fiança.
La investigació es va iniciar el 12 de setembre del 2022 quan es va denunciar la desaparició d’una dona a Torrelles de Foix. Agents de la comissaria de Vilafranca es van fer càrrec de les primeres gestions per localitzar-la i esbrinar les causes que havien motivat la seva desaparició.La investigació va determinar que els fets investigats podrien estar relacionats amb causes criminals i la Divisió d’Investigació Criminal es va fer càrrec de continuar la investigació. Aquest divendres van detenir un home, de 77 anys, com a presumpte autor de la mort de la dona desapareguda que era la seva parella en el moment dels fets. El cos de la víctima no ha estat localitzat fins ara tot i que la investigació ha permès recollir indicis per relacionar presumptament el detingut amb la seva mort.
Les gestions d’investigació han permès també relacionar presumptament l’home amb tres agressions sexuals a nenes menors de 16 anys que hauria comès entre els anys 2005 i 2013. Actualment les víctimes són majors d’edat. No es descarta que pugui estar relacionat amb més fets d’aquestes característiques.
La causa queda oberta per homicidi amb ocultació de cadàver en l’àmbit de la violència sobre la dona i delictes contra la llibertat sexual sobre menors de 16 anys.
L’Ajuntament de Torrelles ha expressat a través de xarxes la seva indignació per un nou cas de violència asclista.
L’Ajuntament de Torrelles de Foix ha convocat un ple extraordinari aquest dilluns a les 19 hores per decretar 3 dies de dol, i seguidament, a les 19:30h s’ha convocat la ciutadania a una concentració davant l’edifici municipal per guardar un minut de silenci.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: