Dimarts, 7 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Generalitat es compromet a que hi haurà 6 expedicions més de bus cap a BCN al llarg del dia

El director general de Transports i Mobilitat ha explicat que a partir de la propera setmana es consoliden els busos que doblaven servei a primera hora i s’afegeix un de nou que oferirà 6 expedicions.

A la seu de la delegació del Govern al Penedès, el director general de Transports i i Mobilitat de la Generalitat, Oriol Martori ha presentat les mesures de reforç que a partir de la propera setmana s’aplicaran a la línia de bus exprés e6 de Vilafranca cap a Barcelona.

Abans de començar la presentació, el delegat del Govern David Alquézar ha volgut recordar que el problema que s’ha generat aquest setembre és fruit de la manca de servei de Renfe i ADIF. El fet que bona part dels usuaris de rodalies hagin optat ara per el autobús davant la poca fiabilitat del ferrocarril ha comportat la saturació del servei.

Tant Alquezar com Martori han recordat que la Generalitat fa temps que demana el traspàs total dels serveis ferroviaris, i que el motiu és precisament poder millorar la coordinació en situacions com aquesta.

El director general s’ha compromès a que a partir de la propera setmana hi haurà la consolidació dels busos que doblen el servei a les hores punta, i que a més s’afegirà ja un nou vehicle que oferirà al llarg del dia 6 expedicions més d’anada i tornada.

Com dèiem en el rerefons d’aquesta qüestió hi ha el dèficit del servei de rodalies, i el fet que ADIF reconeix que és gairebé impossible encabir més trens de rodalies en aquesta R4. Martori ha explicat que tenen reunions amb al gestor d’infraestructures ferroviàries i que continuen reclamant solucions.

Aquest mateix dijous Martori s’ha reunit també amb l’ajuntament de Vilafranca per tal d’explicar aquest pla de millora i s’ha compromès a que des de la Generalitat es farà un seguiment exhaustiu i inspeccions al servei que presta Monbús, que és una companyia que acumula moltes queixes per part dels usuaris.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: