Dimarts, 5 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Adif inicia el muntatge del tercer fil entre Vilafranca del Penedès i Sant Vicenç de Calders

Adif inicia el muntatge del tercer fil entre Vilafranca del Penedès i Sant Vicenç de Calders

Les obres consistiran en el muntatge del tercer carril, així com operacions en sistemes de control, comandament i senyalització i instal·lació de nous aparells de via en les estacions intermèdies.

Adif avança en la implantació d’ample estàndard al Corredor Mediterrani al seu pas per Catalunya, amb l’inici de les obres d’implantació del tercer carril entre Sant Vicenç de Calders i Vilafranca del Penedès, i actuacions d’Els Monjos, L’Arboç i El Vendrell. A l’estació de L’Arboç, es modificarà la configuració de l’esquema de vies, s’habilitaran vies d’apartat d’ample mixt i ibèric, es construiran noves andanes, es prolongaran les actuals i s’executarà un nou pas inferior, a més de treballs d’electrificació i obra civil. A Els Monjos, es construirà una nova via d’apartat i es rehabilitarà l’accés en ample mixt a una indústria propera. A l’estació d’El Vendrell, s’executarà la implantació de l’ample mixt a les vies generals, mantenint la configuració de vies actual.
Les actuacions, que s’allargaran fins al gener de 2024, es realitzaran en fases, amb la finalitat de compatibilitzar les obres amb les circulacions ferroviàries, tot i que serà imprescindible realitzar l’explotació en règim de via única entre les estacions d’El Vendrell i Els Monjos.
Aquestes actuacions implicaran un ajustament de l’horari entre L’Arboç i Sant Vicenç de Calders. Per garantir la mobilitat dels viatgers, Renfe ha implantat un pla de transport alternatiu amb transbordament per carretera en aquests trams.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: