Dimecres, 1 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La facultat d’infermeria de Vilafranca engega amb dos cursos i espais nous

Aquest dimarts 12 de setembre començava el curs a la facultat d’infermeria de la URV, amb un nou curs, segon. Els 45 alumnes de primer curs començaran dilluns vinent, dia 18.

El segon curs de la facultat d’infermeria de la URV amb seu a Vilafranca engegava aquest dimarts, igual que els batxillerats i cicles formatius.

Per tal que tot estigués a punt per aquesta setmana, durant l’estiu s’han fet obres per adaptar l’espai de l’enològica a una vuitantena d’alumnes, entre primer i segon curs. Rosa Raventós és coordinadora del grau d’infermeria URV Vilafranca.

Entre les reformes, destaquen les que s’han fet a la planta baixa, amb la divisió de la sala principal de l’edifici. On ara hi ha una aula per a cinquanta alumnes. Rosa Raventós és coordinadora del grau d’infermeria URV amb seu a Vilafranca.

Així doncs, a les noves instal·lacions, 45 alumnes començaven dimarts el curs, entre ells la Marina, que és de Vilafranca i va començar l’any passat primer.

Segons la Marina, per tots els alumnes és molt important el bon ambient a la facultat i entre els i les joves.

A part dels estudiants del territori, que agraeixen tenir una seu a la comarca i que Vilafranca sigui ciutat universitària, també n’hi ha que venen de fora de Catalunya. És el cas de la Idaira, que ve de Cantàbria. Per ella una de les qüestions més difícils en arribar va ser trobar pis.

L’ambient entre els joves i que es respira a la universitat és bo, segons la Idaira, que ha fet molta pinya amb els seus companys.

Tanmateix, pel que fa al nou curs, s’ha ampliat professorat. Una vintena llarga de docents formen part de l’equip, que ha crescut per atendre els nous alumnes i els desdoblaments de grups.

A més de la vuitantena d’estudiants universitaris que començaran els seus estudis a Vilafranca, el curs 2023-2024 s’ha iniciat amb un total de 827 joves que cursen batxillerat, 545 joves que cursaran un cicle formatiu de grau mitjà i 365 de grau superior.

Aquesta formació, a més d’impartir-se als centres de secundària també es compta amb centres de titularitat municipal com l’Escola Municipal d’Art Arsenal i l’Escola d’Enoturisme de Catalunya.

Els Programes de Formació i Inserció són un altre dels ensenyaments professionalitzadors que s’ofereixen a Vilafranca, amb 75 places. A més, 750 persones es formaran al Centre de Formació de persones Adultes i a l’Escola Oficial d’Idiomes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: