Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Col·lapse del servei de bus, tot i la promesa de més vehicles que sembla no s’ha complert

Malgrat la promesa feta ahir per el departament de Territori de la Generalitat, els usuaris denuncien que el col·lapse aquest dimarts al matí era el mateix que pateixen des de primers de setembre.

Aquest matí la cua a l’estació d’autobusos de Vilafranca, esperant per anar cap a Barcelona, continuava sent llarguíssima i donava gairebé la volta a l’edifici de l’estació. Els usuaris comentaven que el servei continua col·lapsat, i la sensació era que la promesa feta pública ahir des del Departament de Territori de la Generalitat de quatre expedicions més a primera hora del matí no s’havia complert.

L’Unai Lecegui és estudiant i usuari habitual ja el curs passat d’aquest servei de bus. Ell estudia en una de les facultats que hi ha a la Diagonal, i per tant el bus és la millor opció. Comenta que l’any passat ja hi havia cues, però que enguany s’han incrementat.

Alguns dels seus companys, usuaris fins ara de rodalies, han decidit fer el canvi cap el bus. Lecegui comenta que els retards habituals del tren han provocat aquest canvi.

Una altra de les persones que feia cua aquest matí era l’Anna Sogas, que treballa a Barcelona i és usuària habitual també del servei. Explicava que avui s’havia llevat amb el temps una mica més just, confiada en aquesta ampliació d’expedicions anuncia ahir. Però que a l’hora de la veritat no havia notat cap canvi.

Els usuaris afectats per aquest deficient servei van crear la setmana passada un grup de WhatsApp, per tal de recollir incidències i poder fer pressió per mirar d’aconseguir millores. L’Anna Sogas s’hi ha afegit fa uns dies, i explica que aquest matí ja bullia d’informació

La percepció de la majoria dels usuaris és que les promeses fetes ahir no s’han complert, i que els constants retards i incidències al servei de rodalies fan encara que s’incrementin més els usuaris del bus.

El malestar dels usuaris es farà palès també de manera pública aquest dimarts a la tarda, ja que han convocat una concentració a les 6 davant de l’Ajuntament de Vilafranca, tot just a l’hora que està previst que s’iniciï el ple d’aquest mes de setembre.

Des de l’Ajuntament, l’alcalde Francisco Romero, explicava que ja fa temps que estan treballant sobre aquesta qüestió, i que dilluns van tenir una reunió amb la Generalitat per parlar del deficient servei de bus entre Vilafranca i Barcelona i on es va arrencar el compromís de l’ampliació que s’havia d’aplicar a partir d’avui. De fet era doblar el bus de 1/4 de 7 del matí, i fer aparèixer en els horaris oficials els busos de les 6’50, 7’40 i 9’05 que fins ara no hi apareixien. Romero insisteix que aquesta mesura és totalment insuficient, i que tot i que han plantejat alternatives com ara que fos l’Ajuntament qui cobrís algun bus amb pressupost municipal, se’ls havia dit que no era factible.

Romero remarca que des del primer dia de l’actual mandat han estat demanant que des de la direcció general de transports de la Generalitat es replantegi tot el servei i es faci una planificació adequada per respondre les necessitats tant de Vilafranca com de la comarca.

Des de l’Ajuntament es recorda que la competència en aquest tema és de la Generalitat, i que la contractació és també del govern català.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: