Dimecres, 29 de novembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els usuaris del bus cap a Barcelona no han notat cap millora en el servei aquesta setmana

Aquesta setmana la sensació majoritària és que no hi ha hagut gaire canvis respecte el que hi havia fins ara. A primera hora les cues es mantenen, i el neguit dels usuaris és diari.

Recordem que la setmana passada el director general de transports de la Generalitat es va comprometre a la seu de la Delegació del Govern a l’Alt Penedès a que hi hauria millores i ampliació en el servei d’aquesta línia de bus. El cert però, és que els usuaris aquesta setmana diuen no haver notat cap millora i refermen que el servei de rodalies ja fa anys que és deficitari i acaba generant unes situacions de molta angoixa. Núria Valls fa 15 anys que treballa a Barcelona.

Una altra usuària habitual des de fa 1 any és l’Ainhoa Perarnau, que també es desplaça per treballar a Barcelona. Ella explica que en un primer moment va optar per el tren, però que era totalment inviable. En el seu cas apunta que aquests darrers dies no ha notat cap millora en el servei.

Perarnau explica que cada dia arriba a l’estació a les 6 i 25 minuts del matí amb la intenció d’agafar el bus de les 7, tot i que sovint és una mica més tard.

Un altre dels usuaris habituals darrerament del servei de bus és Xavier Escribà, que referma que no s’han notat millores aquests darrers dies.

Apuntava que cada dia hi ha molta gent que necessita desplaçar-se cap a Barcelona, i reclamava una millora urgent dels serveis de transport públic.

Finalment, des del col·lectiu d’usuaris afectats per aquestes deficiències en el servei, i que s’han unit a través d’un grup de WhatsApp, Adrià Nicolàs com a portaveu explica que tenen la percepció que les cues han disminuït; però segueixen denunciant manca de concreció en els horaris.

Nicolàs apunta que un dels punts que els preocupa encara és el fet que cada dia continua havent-hi get que es queda a terra en els viatges de tornada des de Barcelona. Es fa difícil saber si podràs pujar en el bus que volies agafar.

Un mes després de la tornada a l’activitat generalitzada després de les vacances d’estiu, malgrat s’han fet algunes accions per ampliar el nombre d’expedicions i d’autobusos que presten el servei, la percepció generalitzada dels usuaris continua sent que el servei sobre tot en les hores punta es troba saturat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: